Категорије
Актуелно

Bečić i Joković: DPS nema namjeru da sječe granu izbornih zloupotreba na kojoj sjedi

„Nije za očekivati da onaj koji krade izbore ponudi takva rješenja i mehanizme kojima će sebi uskratiti mogućnosti da i dalje krade“

Demokratska partija socijalista (DPS) nikada nije pokazala iskrenu političku volju za ozbiljnom reformom izbornog zakonodavsta i drugih zakona od značaja za izborni proces sa ciljem stvaranja poštenog i fer izbornog ambijenta, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića i predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Jokovića.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić i Joković su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji sa posebnim osvrtom na „višegodišnje zloupotrebe u izbornoj kampanji i tokom izbornog procesa na svim nivoima organizovanja“.

„Sagovornici dijele ocjenu da DPS sigurno nema namjeru da sječe granu izbornih zloupotreba na kojoj, zajedno sa svojim koalicionim partnerima i saradnicima sjedi pune tri decenije. Zato su Crnoj Gori potrebne ozbiljne i korjenite, a ne kozmetičke izborne reforme, kakve se namjeravaju sprovesti u okviru privremenog Odbora“, ocijenili su Joković i Bečić.

Bečić je saopštio Jokoviću da Demokratska Crna Gora neće učestvovati u privremenom Odboru jer im „ne pada na pamet da učestvuju u simulaciji demokratije, što može biti jedini efekat rada ovog Odbora, po rešenjima koja su predložili oni koji imaju iskustva u krađi izbora“.

„Nije za očekivati da onaj koji krade izbore ponudi takva rješenja i mehanizme kojima će sebi uskratiti mogućnosti da i dalje krade“, zaključili su Bečić i Joković.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.