Категорије
Друштво

Objaviće neuručena poreska rješenja

Uprava lokalnih javnih prihoda za prošlu godinu uručila je 79.271 poresko rješenje o utvrđenom porezu na nepokretnost, a neuručenih je 28.882

Uprava lokalnih javnih prihoda za prošlu godinu uručila je 79.271 poresko rješenje o utvrđenom porezu na nepokretnost. To je saopštio Milan Šupić, direktor Uprave lokalnih javnih prihoda.
Uprava nije uspjela da uruči 28.882 poreska rješenja, te su na internet stranici Glavnog grada okačili javna obavještenja za sve poreske obveznike kojima nijesu uručena rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnost za 2018. godinu. U tim javnim obavještenjima su za svakog vlasnika nepokretnosti ponoosob naznačili ime i prezime, adresu kao i da imaju rok od deset dana da dođu u Upravu lokalnih javnih prihoda i lično izvrše uvid u poresko rješenje.
Milan Šupić nije znao da saopšti koliko je građana došlo da preuzme rješenja.
– Još nemamo tačan broj obveznika koji se odazvao javnom pozivu i preuzeo rješenja koja im nijesu uručena, odnosno koji nijesu pronađeni na prijavljenim adresama – kaže Šupić.
Advokati smatraju da se objavljivanje spiska poreskih obveznika po utvrđenom porezu na nepokretnosti za 2018. godinu na internet stranici Glavnog grada, kao i na oglasnoj tabli Uprave lokalnih javnih prihoda ne može smatrati da je dostava poreskih rješenja izvršena. Oni smatraju da su moala biti objavljena rješenja.
Milan Šupić je kazao da će Uprava lokalnih javnih prihoda objaviti rješenja o utvrđenoj poreskoj obavezi za 2018. godinu za sve obveznike kojima nije uručeno ovo rješenje.
– Naglašavamo da će se rješenje smatrati uručenim istekom roka od deset dana od dana objavljivanja rješenja, a sve u skladu sa članom 87 ZUP-a – naveo je Šupić.
Rješenja se, kako su ranije kazali advokati moraju dostavljati lično u skladu sa članom 84 Zakona o upravnom postupku..
Inače, od blizu 110.000 donesenih rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti za prošlu godinu Pošta je lično uručila 79.271 rješenje, a vratila Upravi blizu 29.000 rješenja.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.