Категорије
Друштво

Представник Општине на конференцији Црногорске паневропске уније

Конференцији у Подгорици, коју је организовала Црногорска паневропска унија у оквиру Жан Моне пројекта “Комуницирање Европе у паневропским друштвима” 2017-2019, а суфинансирало Министарство јавне управе Црне Горе, присуствовао је Дарко Стојановић, савјетник у Служби предсједника општине.

Европска унија (ЕУ) се мора консолидовати да би била већа и снажнија, а интеграција држава Западног Балкана учврстиће стабилност европског континента, оцијењено је на отварању конференције под називом За Европу: научене лекције комуницирања процеса европских интеграција у регион, која се одржала од 7. до 9. јуна у Подгорици.
Главни преговарач Црне Горе са Европском унијом (ЕУ) Александар Дрљевић казао је да је кроз историју ЕУ, политика јединства препозната као један од кључних механизама за успостављавање мира, просперитета и отпора од конфликта, а да је, тек нешто касније, добила обрисе политичког пројекта који се, поред бројних изазова, и данас успјешно спроводи.

На конференцији су још говорили, између осталих, предсједник Међународне паневропске уније Ален Тереноар, шеф делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Орав, амбасадор Румуније у Подгорици Фердинанд Нађи и предсједница ЦПЕУ Гордана Ђуровић.
Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.