Категорије
Друштво

Epidemija stopirala radove na izgradnji dnevnog centra u Herceg Novom

HERCEG NOVI – Izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju je sasvim zamrla u protekla dva mjeseca.

Kako pojašnjava Vesna Samardžić, sekretar za lokalnu samoupravu i koordinatorka projekta izgradnje Dnevnog centra, uzrok zastoja je epidemija virusa korona, zbog čega albanska firma „B-ST”, koja je izvođač radova, nije mogla da dovede radnike.

Očekuje da će se oni uskoro vratiti na gradilište.

Po prvobitnom planu objekat je trebalo da bude završen do kraja prošle godine, ali je dinamika iz različitih razloga usporena.

Očigledno je i da drugi rok, koji je bio predviđen u junu, neće biti ispoštovan, ali Samardžić očekuje da će sve ubrzo biti okončano, jer je veliki dio posla završen.

-Ono što je bilo do Opštine je odrađivano po planu. Uređenje dijela terena je bilo naša obaveza, sanacija odnosno regulacija dijela potoka, izgradnja potpornog zida i još neki sitni poslovi. Očekujemo da će sve biti brzo završeno kada se radnici vrate na gradilište, kazala je ona.

Kako je naglasila, mnogo opreme i namještaja je pribavljeno kroz donacije raznih subjekata. Planirana je i izgradnja sportskog terena i određenih sadržaja sa mobilijarom za djecu.

Podsjetićmo da se Dnevni centar gradi zahvaljujući donaciji Komande američkih snaga za Evropu kroz program humanitarne pomoći koji sprovodi Kancelarija za odbrambenu saradnju pri američkoj ambasadi u Podgorici.

Objekat se gradi na opštinskom zemljištu, imaće 270 kvadrata, a ukupna vrijednost projekta je 270.000 dolara.

Kapacitet Dnevnog centra u Sutorini će biti za oko 20 korisnika što zadovoljava trenutne potrebe grada.

Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju trenutno je smješten u iznajmljenim prostorijama na Toploj, a ima 12 korisnika.

Nakon izgradnje i opremanja Dnevnog centra, uređenja prostora i infrastrukture, namjera Opštine Herceg novi je da uđe u pravnu proceduru transformacije ustanove, kako bi i osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju starije od 26 godina mogle biti korisnici usluga ovog centra.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares