Категорије
СНП

Usvajanje izmjena zakona o PIO čist predizborni trik vlasti

Konačnu riješenost Vlade da utvrdi i pošalje Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju na usvajanje Skupštini Crne Gore vidimo kao čist predizborni pokušaj vlasti da ubere političke poene u susret izborima.

Vlada je skoro dvije godine otezala regulisanje ovog pitanja i očigledno je čekala predizbornu kampanju kako bi pokazala da brine o našim najstarijim sugrađanima. Da je Vlada ovo uradila kada je trebalo, oko 12.000 penzionera sa najmanjim primanjima bi već primalo 145 umjesto 128 eura. Takođe, ovim nepotrebnim i ničim opravdanim odugovlačenjem oštećeni su i oni koji su penzionisani po aktuelnom zakonu u prethodne dvije godine.

U uslovima izuzetno teških posledica pandemije korona virusa, usvajanje ovog Zakona penzionerima će značiti mnogo, ali ničim se ne može opravdati neodgovornost Vlade koja je čekala toliko dugo da usvoji zakonsko rješenje koje bi im omogućilo koliko-toliko bolji život. No, Vlada Crne Gore je i u mnogim drugim slučajevima neažurna, pa tako naši privrednici već mjesecima čekaju treći paket mjera pomoći za saniranje posledica pandemije korona virusa, koji je obećan još u aprilu.

Bilo bi politički naivno misliti da će se Vladina ekonomska politika mijenjati nabolje, posebno kada se uzmu u obzir brojna mišljenja da nas pravi problemi očekuju na jesen, nakon izbora, kada se planira smanjivanje plata u javnom sektoru, ali i penzija.

Mi u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore se nadamo da će se pomenuti Zakon što prije usvojiti u Skupštini, kako bi naši penzioneri osjetili bilo kakav boljitak u zemlji čija je vlast odavno pokazala da joj je briga o starima samo još jedna neželjena obaveza.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares