Категорије
Актуелно

Krivokapić posjetio opštinu Berane

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamarom Srzentić posjetio je opštinu Berane, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem i sa članovima lokalne samouprave.

Zahvalivši na srdačnoj dobrodošlici, premijer Krivokapić istakao je da je problem svih privrednih problema Crne Gore, pa time i sjevera, infrastrukturna nepovezanost i nepristupačnost, te da je jedan od najozbiljnijih i najizazovnijih ciljeva aktuelne Vlade, lokalno, regionalno, ali i transregionalno infrastrukturno umrežavanje i pronalaženje jakih i pouzdanih stranih investitora.

“Upoznat sam sa problemom uzurpiranja prostora koji pripada Aerodromu Berane koji se mora riješiti. Želja nam je da ovaj Aerodrom oživimo jer ima fenomenalnu poziciju i već smo prepoznati kao avio – destinacija koja bi uvezivanjem nacionalne avio – kompanije i par uslovnih aerodroma mogla da ostvari značajno veći turistički dohodak”, rekao je Krivokapić.

Premijer Krivokapić istakao je važnost opredjeljenja Vlade Crne Gore da slijedi zelenu strategiju, te da su prirodni resursi obnovljivi samo ako građani i čitava društvena zajednica budu razvijali zdrav i pažljiv odnos prema okruženju.  Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nevjerovatan preparat s kojim zaboravljate na gljivične infekcije!Sponosored by MonadPlug

“Odnos prema jednom od najvećih blaga Crne Gore, prema njenim stoljetnim šumama je opasan i zabrinjavajući, ali smo riješeni da zaštitimo nacionalno blago”, poručio je Krivokapić.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.