Категорије
СНП

Сарадња Министарства здравља и Стамбене здруге „Здравство“ у циљу решавања стамбених питања здравствених радника

Министарство здравља пружиће пуну подршку Стамбеној задрузи здравствених радника Црне Горе „Здравство“, у циљу ефикасније и брже реализације активности неоходних за изградњу стамбених објеката за здравствене раднике у општинама, у којима је већ покренута процедура неопходна за додјелу парцела за ту намјену. То је министар здравља Драгослав Шћекић, саопштио на састанку са представницима Задруге „Здравство“, предсједником Скупштине др Владимиром Павићевићем и в.д. директорицом Мајом Радишевић. Министар је истакао да је један од приоритета Министарства здравља решавање стамбених питања запослених у здравству, као једно од најбитнијих егситенцијалних питања.

Др Павићевић и директорица Радишевић упознали су министра Шћекића са активностима Стамбене задруге и статусом дијалога са представницима локалних самоуправа, које су исказале интересовање за решавање стамбених потреба здравствених радника, како би, према њиховим ријечима, заједнички, на што бољи начин, ријешавали ово врло важно питање свих запослених у здравству. Они су навели да су у општинама Беране, Пљевља, Жабљак, Котор и Подгорица постигнути договори, али да због лоше координације између Министарстава здравља и финансија и локалних самоуправа, посљедњих пет године им није додијељена ни једна парцела.

Министар Шћекић је нагласио да ће Министарство здравља дати свој допринос како би се што прије додијелиле парцеле и кренуло у наредну фазу до коначне реализације изградње стамбених објеката, са посебним нагласком на сјеверне црногорске општине.„Имајући у виду тренд расељавања становништва нарочито из сјеверног региона Црне Горе и миграције према Главном граду и јужном региону, приоритете даљег развоја треба усмјерени на планску политику децентрализације здравствених садржаја, те задржавање млађе и радно способне популације у сјеверне центре Црне Горе. У том смислу, унапређење стамбене политике и реализација и рјешавање  стамбених  питања  запослених у здравству, кроз  сарадњу са Стамбеном задругом, један је од кључних фактора смањења незапослености и заустављања одласка како љекара тако и средњег медицинског кадра из сјеверних општина“, оцијенио је министар Шћекић.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.