Категорије
СНП

Dragoslav Šćekić: Srpski jezik je KOD našeg nacionalnog i kulturnog identiteta

Pošteno je da se odnesemo prema Srbima i srpskom jeziku onako kako se izjasnila realna struktura stanovništva.

Srpskim jezikom govori 43% građana po poslednjem popisu. Isto tako, i na prethodnom popisu iz 2011 godine srpskim jezikom govorilo je 0,3% manje u poređenju sa 2023., odnosno evidentan je rast građana Crne Gore koji se izjašnjavaju, kao Srbi, ali i onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci te i da govore srpskim jezikom.

Pošteno je da se borimo za prava svoga naroda kojem pripadamo identitetski, ali i za prava svih naroda u Crnoj Gori.Nije u redu da se borimo za svoja prava, a da uskraćujemo prava nekih drugih.

https://www.facebook.com/reel/555148593869150

Категорије
СНП

Ružičasti oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Obraćanje Slađane Kaluđerović, poslanice SNP

Категорије
СНП

Теме: Да ли су резулати пописа кључни тренутак за темељну ревизију бирачког списка? Како наставити изборну реформу у сложеним политичким околностима?

Категорије
СНП
Категорије
СНП

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na čijem je čelu ministar Vladimir Joković, raspisalo je javni poziv za učešće u pilot projektu podjele besplatnih obroka đacima u 17 crnogorskih škola

Категорије
СНП
Категорије
СНП

Божовић: Никада не може бити повучен знак једнакости између нас и влада ДПС-а!

https://www.facebook.com/podgorickisnp/videos/1095153102143940

Категорије
СНП

Божовић: Агенција за националну безбједност је радила „прљаве“ послове за режим ДПС-а!

https://www.facebook.com/podgorickisnp/videos/784514530420276

Категорије
СНП

Општински одбор Социјалистичке народне партије Главног града подржава иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и поздрављамо јавни позив за одабир произвођача и добављача воћа, поврћа, млијека и млијечних производа за ученике основних школа

Подсјећамо да је на иницијативу СНП-а програм бесплатних ужина за основце на територији Подгорице био дио коалиционог програма листе „За будућност Подгорице – град свих нас“.

Желимо да истакнемо да би овакве иницијативе требале обухватити све основне школе, како на територији Подгорице, тако и на нивоу државе, како би сви ученици имали једнаку прилику да добију свјеже, нутритивно вриједне производе, чиме бисмо јасно показали да водимо рачуна о њиховом здрављу, али и академским успјесима.

Категорије
СНП

Projekat sa IFAD-om, vrijednost 10 miliona dolara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković sastao se sa predstavnicima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede povodom početka projekta „Gora“ u koji će ova organizacija bespovratno uložiti 10 miliona dolara.

Prema ranije potpisanom ugovoru, nedavno je u Crnoj Gori započela obuka za sprovođenje ovog projekta za adaptaciju i povećanje otpornosti na klimatske promjene u sjevernim opštinama.

Ministar Joković sastao se sa tročlanom delegacijom IFAD-a – regionalnom direktoricom Odjeljenja za Bliski Istok, Sjevernu Afriku i Evropu Dinom Saleh i direktorom za zemlje Odjeljenja za Bliski istok, Sjevernu Afriku i Evropu – Filipom Remijem. U delegaciji je bila i Aleksandra Garbero, viši ekonometričar u Odjeljenju za istraživanje i procjenu uticaja za IFAD.

Saleh je izrazila zadovoljstvo što je započeo projekat „Gora“ , dok je ministar Joković naglasio da očekuje da će sredstva biti implementirana na pravi način.

Predstavnici Ministarstva izrazili su zadovoljstvo postignutim, i iskazali nadu da će dosadašnja dobra saradnja rezultirati novim zajedničkim projektima.

https://www.facebook.com/cgsnp/videos/577713584611863