Категорије
Друштво

Ulcinj: Prenosi lokalnog parlamenta i dalje samo na Albanskom

U lokalnom parlamentu, srazmjerno zastupljenosti partija i nacionalnom sastavu odbornika, uglavnom se raspravlja na albanskom jeziku. Dešavanja u Skupštini opštine prenose lokalna televizija Teuta, Radio Ulcinj, a povremeno i privatni Radio „Elita“, ali ti lokalni mediji nemaju obezbijeđen prevod, pa bar 20 odsto  građana može samo da nagađa o čemu to govore narodni poslanici

Bivši odbornik Andrija Ćetković (SNP) dugi niz godina je upozoravao nadležne da riješe pitanje koje opterećuje ne mali broj Ulcinjana.
– Pravo građana je da jednko tretirani kada je u pitanju praćenje dešavanja na političkoj sceni. Međutim to je predugo problem za građane koji nisu sa albanskog govornog područja i to mjeri da je ostavilo efekte. Zašto to u Ulcinju nije tako pitanje je za sve one koji su na vlast ili su bili na vlasti. Sada se o tome vrlo malo govori maltene kao da to više nije ni neophodno. A jasno je da se radi o ugrožavanju prava i stavljanju u neravnopravan položaj velikog dijela građana Ulcinja – kaže Ćetković i dodaje da godinama unazad predsjednici SO obećavaju rješavanje problema, a ništa ne preduzimaju.
– Najviše čudi što je već drugi put nosilac vlasti najjača politička partija kojoj su puna usta multietničnosti, a po tom pitanju ništa ne preduzima. Dakle, DPS sebe predstavlja kao građansku političku partiju koja već decenijam dobija veliki broj glasova u Ulcinju upravo od građana koji nisu sa albanskog govornog područja, podsjeća Ćetković.

Izvor; Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.