Категорије
Актуелно

Poslušajte hor Svetog Apostola i Jevanđelista Marka

Članovi i članice ovog hora su sa dirigenticom mr Ljudmilom Radović i predsjednikom hora protođakonom Vladimirom Jaramazom u svojim domovima napravili snimak

Članovi hora Svetog Apostola i Jevanđelista Marka u danima samoizolacije pjesmom, nadahnutom energijom pjevaju kako bi očuvali praznični duh Vaskrsa.

Članovi i članice ovog hora su sa dirigenticom mr Ljudmilom Radović i predsjednikom hora protođakonom Vladimirom Jaramazom u svojim domovima napravili snimak, te svima poklonili izvođenje kompozicije “Hristos Voskrese”.

„Poznato nam je da uslijed ove novonastale epidemije, po preporukama zdrastvenih institucija nije dozvoljeno da u hramovima učestvuje vjerni narod, pa samim tim ni hor ne moŽe da poje i prisustvuje vaskršnjoj Liturgiji. Došao sam na ideju i predložio članovima da u skladu sa preporukom – „ostani doma“ putem savremene internet tehnologije od kuće otpjevamo tropar Vaskrsenja što su svi sa velikom radošću prihvatili. Preporučujem da se zajedno pomolimo za zdravlje i spasenje svih zemaljskih naroda, da se radujemo životu, pjevamo, pročitamo neku dobru knjigu ili pogledamo neki dobar film i sve će brzo proći“, kazao je, između ostalog Jaramaz.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.