Категорије
СНП

Реаговање потпредсједника СНП ЦГ и министра здравља, Драгослава Шћекића, на изјаву, Ника Ђељошаја, да Влада мора одложити попис за 30. дана, јер како је навео, неће бити спроведен “по стандардима и закону”

Замолио бих господина Ђељошаја да техничке ствари не издиже на ниво ремећења и одлагања пописног процеса. Сви који искрено воле Црну Гору треба да дају допринос да се поштују Устав и закони, и да се кроз све такве процесе омогући да се сваки грађанин осјећа слободно и изнесе несметано свој став и растерећено одговори на одређена питања која су плод већ устаљене праксе.

Посебно желим да подсјетим да смо потписници Меморандума о сарадњи, који је управо показао једну добру намјеру да се све тензије које су плод неког претходног периода спусте и превазиђу, да се врати разумијевање и поштовање разлика међу народима у Црној Гори, и да се сви осјећамо као неодвојиви дио наше велике Црне Горе, а да ће управо ови процеси показати тај потребни дух, да демократски искорачимо напријед. Да се ослободимо стеге и заблуде прошлости и да се наши грађани напокон слободно изјасне, без притиска какав је постојао у претходном периоду.

Оно што је, такође, интерес свих у Црној Гори јесте много боља социоекономска ситуација, на чему је 43. Влада до сада значајно допринијела, а кроз попис треба да добијемо врло релевантне одговоре, како би могли на тим показатељима да усмјеримо Црну Гору у правцу развоја и напретка, и бољег живота за све наше грађане.

Према томе, сваки захтјев за одлагање пописа је одлагање смјерница за боље сјутра и изазивање непотребних тензија које смо, надам се, превазишли или макар показали да можемо превазићи.

Техничка питања не смију бити потенцирана као проблем и подизати на ниво нерегуларности, напротив, ако су законита и могу помоћи унапређењу, без неких задњих намјера, онда их треба и размотрити и унаприједити и из тог разлога позивам и МОНСТАТ да сагледа све сугестије, како би се пописни процес спровео што прецизније и како би након 12 година имали релевантне податке.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.