Категорије
СНП

Povodom Svjetskog dana hrane, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u saradnji sa Glavni grad Podgorica i Privredna komora Crne Gore / Chamber of Economy of Montenegroa uz podršku organizacije Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) , organizovalo Sajam hrane i poljoprivrednih proizvoda na Rimskom trgu u Podgorici

Sajam je otvorio ministar Vladimir Joković koji je uručio i zahvalnice poljoprivrednim proizvođačima učesnicima.

Brojni proizvođači predstavili su domaće poljoprivredne proizvode, a ljubitelji hrane i pića imali su priliku da uživaju u spoju tradicije i autentičnosti, sa akcentom na očuvanju i promociji nacionalne gastronomske baštine i prirodnih resursa naše zemlje.

Ministar Joković istakao je da se Svjetski dan hrane obilježava sa namjerom da se postigne globalni cilj – 0% gladi, koji svijet može ostvariti samo zajedničkim naporom i trudom.

„Odlučili smo da organizacijom Sajma u fokus stavimo organsku i tradicionalnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, kao i proizvođače koji su danas uspješni preduzetnici i koji zahvaljujući sredstvima IPARD podrške značajno snabdijevaju crnogorsko tržište. Na štandovima imamo široku paletu proizvoda. Crna Gora treba da bude ponosna i zahvalna na činjenici da raspolaže bogatim prirodnim resursima koji joj omogućavaju idealne uslove za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, naročito organskih“, istakao je ministar Joković.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.