Категорије
СНП

Projekat sa IFAD-om, vrijednost 10 miliona dolara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković sastao se sa predstavnicima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede povodom početka projekta „Gora“ u koji će ova organizacija bespovratno uložiti 10 miliona dolara.

Prema ranije potpisanom ugovoru, nedavno je u Crnoj Gori započela obuka za sprovođenje ovog projekta za adaptaciju i povećanje otpornosti na klimatske promjene u sjevernim opštinama.

Ministar Joković sastao se sa tročlanom delegacijom IFAD-a – regionalnom direktoricom Odjeljenja za Bliski Istok, Sjevernu Afriku i Evropu Dinom Saleh i direktorom za zemlje Odjeljenja za Bliski istok, Sjevernu Afriku i Evropu – Filipom Remijem. U delegaciji je bila i Aleksandra Garbero, viši ekonometričar u Odjeljenju za istraživanje i procjenu uticaja za IFAD.

Saleh je izrazila zadovoljstvo što je započeo projekat „Gora“ , dok je ministar Joković naglasio da očekuje da će sredstva biti implementirana na pravi način.

Predstavnici Ministarstva izrazili su zadovoljstvo postignutim, i iskazali nadu da će dosadašnja dobra saradnja rezultirati novim zajedničkim projektima.

https://www.facebook.com/cgsnp/videos/577713584611863

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.