Категорије
Актуелно

DO KRAJA NEDJELJE O POTPISIVANJU INICIJATIVE ZA PONIŠTENJE PRIZNANJA KOSOVA

Један дио опозиционих странака наредних дана требало би да одлучи да ли ће потписати иницијативу Српског националног савјета о организовању референдума за поништење одлуке Владе Црне Горе о признању лажне државе на територији Косова и Метохије.

Предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић казао је да је на адресу те партије стигла иницијатива Српског националног савјета, те да ће одлуку о томе донијети надлежни органи партије.

Добили смо иницијативу и оно што у овом моменту могу рећи, јесте да ће органи партије донијети одлуку о томе какав ће став наше странке бити поводом тога, казао је Јоковић за „Слободу“.

Он је додао да ће инсистирати да се до краја недјеље одржи састанак, како би што прије донијели одлуку о том питању.

Из Уједињене Црне Горе су казали да још увијек нијесу добили иницијативу предсједника Српског националног савјета Момчила Вуксановића, те да ће, након што је добију, донијети одлуку шта ће урадити.

Из те странке „Слободи” је саопштено да по питању Косова и Метохије остају при свом првобитном ставу, односно да не подржавају одлуку Владе Црне Горе о признању лажне државе Косово*.

Иницијативу је до сада потписало 18 посланика Демократског фронта, који су казали да су спремни да је у потпуности подрже у Скупштини Црне Горе, уколико то буду жељели њени покретачи.

Да ће ова иницијатива имати одјека код грађана, мишљења је и митрополит Амфилохије, који је, такође, један од потписника иницијативе.

Према наводима Српског националног савјета, иницијативу су покренули, прије свега, вођени већинском вољом грађана Црне Горе, која је потврђена и недвосмисленом изјавом црногорског премијера Душка Марковића да је Влада изнудила признање такозване независне државе Косово* противно вољи 85 одсто становништва Црне Горе.

Izvor: Portal IN4S

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.