Категорије
СНП

ДРАГОСЛАВ ШЋЕКИЋ, потпредсједник СНП ЦГ: Најоштрије осуђујем насиље и покушај убиства невине српске дјеце на Косову

ЈЕ ЛИ ЊИХОВА КРИВИЦА ТА ШТО СУ СРБИ И ШТО СУ ХТЈЕЛИ У СВОЈОЈ ЗЕМЉИ И НА СВОЈИМ ОГЊИШТИМА ДА ДОЧЕКАЈУ И ПРОСЛАВЕ НАЈРАДОСНИЈИ ХРИШЋАНСКИ ПРАЗНИК? ТУЖНА, АЛИ ИСТИНИТА ЧИЊЕНИЦА.

У тренутку стварања услова за нормализацију односа и разлика на Западном Балкану, како би ишли у правцу превазилажења терета прошлости, подјела и сукоба, екстремисти и људи пуни мржње користећи националну припадност заустављају нормализацију односа и намјеру да се иде путем развоја и стварања бољих услова за живот свих грађана.

Најоштрије осуђујем насиље и покушај убиства невине српске дјеце на Косову, и све оне безумне и тужне сцене чији смо свједоци, то посебно буде још теже и тужније када се дешава за вријеме вјерског обреда.Је ли њихова кривица та што су Срби и што су хтјели у својој земљи и на својим огњиштима да дочекају и прославе најрадоснији хришћански празник? Тужна, али истинита чињеница.

Угрожавање било којег лица, било које припадности мора бити осуђено са свих адреса, и унутар Косова и Метохије и са међународних адреса. Није први пут да се овакве сцене дешавају, а и да јесте, свако људско биће је важно само по себи, и нико никога не смије угрожавати, брутално и безумно се односити и понашати. Посебно када су у питању дјеца!

Нека политика не буде мотив појединцима и групама за насиље, тероризам и мржњу. Нормална будућност наше дјеце се не може градити на убијању и прогону. То није пут којим треба да идемо!Зато очекујем да ће институције најоштрије реаговати и радити на остваривању елементарних људских права и слобода свим грађанима, и да ће најоштрије санкционисати починиоце оваквих и сличних дјела!

Да се ником, нигдје и никада не понови.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.