Категорије
СНП

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i predsjednik Vladine Komisije za elementarne nepogode, Vladimir Joković posjetio je danas Opštinu Šavnik i mjesto Komarnica, nedavno pogođene elementarnim nepogodama

Sa ministrom Jokovićem, u posjeti pogođenom području bili su i članovi Komisije.

“Danas smo došli i uvjerili se da je velika šteta nanešena, kako lokalnoj infrastrukturi tako i poljoprivrednim domaćinstvima. S obzirom da ove posledice prevazilaze mogućnosti Opštine Šavnik i Ministarstva poljoprivrede, apelovaćemo na Vladu Crne Gore da se napravi infrastruktura takva da se može usmjeravati korito rijeke. Ministarstvo će finansijski pomoći lokalnu samoupravu i poljoprivredne proivođače koliko je u našoj mogućnosti, a prema procjenama lokalne, a nakon toga i Vladine komisije”, kazao je ministar Joković.

On je apelovao na poljoprivredne proizvođače da osiguraju svoju imovinu, kako bi u budućnosti bili sigurniji.

Ministar Joković i Irena Vućić Popović, Jasna Janjić i Miroslav Cimbaljević, članovi Vladine Komisije za elementarne nepogode, razgovarali su sa predsjednikom Opštine Jugoslavom Jakićem.

Tema sastanka bila je elementarna šteta širokih razmjera koja je pogodila šavničku opštinu. Ministar Joković je kazao da je Vlada spremna da pomogne ovom području, i objasnio procedure za pomoć.

Nakon sastanka, ministar je sa predstavnicima Komisije obišao područje pogođeno elementarnom nepogodom i razgovarao sa mještanima.

Prilikom ovih susreta bilo je riječi i o stanju u poljoprivredi na teritoriji Opštine Šavnik i mogucnostima za dalje unapređenje.

https://www.facebook.com/cgsnp/videos/1017637423709569

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.