Категорије
Актуелно

OD PREPUCAVANJA U DPS-u ŠTETE IMA DRŽAVA I NJENE INSTITUCIJE

Ovih dana smo svjedoci čestih svađa i prepucavanja DPS-kadrova, unutar pojedinih crnogorskih institucija.
Najnoviji slučaj se odnosi na predlog Savjeta CBCG za razrešenje vice-guvernerke dr Irene Radović, prije isteka mandata, o čemu bi trebalo da se danas odlučuje na zasijedanju Skupštine Crne Gore.
Naravno, od ovakvih unutar-stranačkih svađa, najmanje koristi imaju građani a najviše štete imaju crnogorske institucije.
U predlogu za smjenu vice-guvernerke Radović navodi se da Radovićka nije pokazala potrebni nivo stručnosti u resoru kontrole banaka.
Postavlja se pitanje da li je ovaj zahtjev legitiman jer je većini članova Savjeta CBCG davno istekao mandat, još u novembru 2016.godine.
Očito je riječ o nadgornjavaju unutar aktuelne parlamentarne većine jer u parlamentu postoji većina da se ovakve stvari na vrijeme završe.
Moguće je izvući zaključak da unutar CBCG postoje podjele, što može da se loše odrazi na funkcionisanje ove značajne finansijske institucije, ali i čitavog finansijskog sistema.
Javnost s pravom postavlja pitanje da li je tačna tvrdnja Radovićke, koja kaže da je guverner Žugić tražio od nje da napiše predlog za smjenu izvršnog direkrora jedne banke bez odgovarajuće dokumentacije.
Sporno je s aspekta moralnosti da li se ovaj predlog morao aktuelizovati u trenutku kada je Irena Radović hospitalizovana u jednoj inostranoj bolnici.
SNP CG smatra da se ovakve neozbiljnosti ne smiju dešavati u zemlji koja je u predvorju EU. Kakva se poruka upućuje? Znači li ovo da kriterijume za izbor na neku odgovornu funkciju, treba da tražimo u nepotizmu, revanšizmu, osvetoljubivosti a ne u profesionalizmu, znanju i ažurnosti?
Najveću štetu od ovakvih slučajeva imaće država i njene institucije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.