Категорије
Актуелно

Стејт департмент: Црна Гора је извор трговине људима

У најновијем извјештају Стејт департмента, Црна Гора је квалификована као земља извора, транзита и као одредиште трговине мушкарцима, женама и дјецом ради секса и присилног рада.

У Извјештају се наводи да су жртве секс трафикинга примарно жене и дјевојке из Црне Горе и сусједних балканских држава, а да су жртве присилног прошења углавном ромска и албанска дјеца.

У извјештају америчког Стејт дипартмента о трговини људима Црна Гора налази се на листи земаља које су под надзором због трговине људима, преноси портал ЦДМ.

У Црној Гори се као жртве секс трафикинга примарно наводе жене и дјевојке из Црне Горе и сусједних балканских држава, а у мањем обиму и из источне Европе. Упозорава се и да су у Црној Гори посебно ромска и албанска, у мање случајева и косовска дјеца, жртве прислиног прошења.

Стејт департмент препоручује Црној Гори да енергично истражи, гони и осуди трговце људима. Препоручује се и повећање проактивног скрининга потенцијалних жртава, посебно за дјецу која се баве просјачењем, жене у проституцији…

Izvor: IN4S

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.