Категорије
Актуелно

Bogdan Božović DPS partijske probleme da podredi opštem interesu

Bogdan Božović (SNP) ukazuje da je Podgorica mjesecima bez gradonačelnika

Građani očekuju da će Demokratska partija socijalista (DPS) partijske probleme podrediti opštem interesu i nakon skoro dva mjeseca od održavanja lokalnih izbora saopštiti ime gradonačelnika Podgorice, ocijenio je Bogdan Božović, odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada. Na lokalnim izborima u glavnom gradu 27. maja DPS je sa koalicionim partnerima Bošnjačkom strankom, Liberalnom partijom, Demokratskom unijom Albanaca, Crnogorskom i Pozitivnom Crne Gore podržalo 48.047 građana čime su osvojili apsolutnu vlast.
– Simptomatično je to što se vladajuća garnitura hvali istorijskim izbornim rezultatom na poslednjim izborima, ali se oko gradonačelnika još nisu dogovorili. Komentari su različiti. Po jednima, nosilac liste DPS Ivan Vuković nije mnogo zainteresovan da preuzme „vruć krompir” od Slavoljuba Stijepovića. Po drugima, nekoliko je struja u DPS-u i zato nema dogovora. Sudeći po izjavama šefa DPS-a, sjednica gradskog parlamenta na kojoj bi trebao biti predložen, a potom odlukom većine koju nesporno imaju i izabran novi gradonačelnik, je već davno trebala biti održana. Da li je oslabio autoritet prvog čovjeka DPS-a ili je ojačao u međuvremenu neko drugi, izgleda je pitanje koje muči vladajući DPS. Nadamo se da su svima građani na prvom mjestu i da će partijske probleme podrediti opštem interesu –ocjenjuje Božović.
Božović dodaje da u ovoj situaciji jedino ispaštaju građani.
–Radne sjednice Skupštine Glavnog grada nije bilo još od marta, a brojne odluke koji se tiču građana i njihovih problema čekaju na razmatranje i usvajanje. Konkretno, još nije riješeno pitanje legalizacije iako u Podgorici kao najvećem centru ima najviše nelagalno izgrađenih objekata i građana koji muku muče kako da taj problem riješe –poručuje Božović.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.