Категорије
Спорт

Освојио све што се освојити могло!!!

Новак Ђоковић има прилику да уради оно што никоме до сада није пошло за руком, да вечерашњом побједом против Федерера ( меч се игра у 22 сата ) комплетира трофеје на свим тренутно активним мастерс турнирима. ( Има, наиме неких 15-так мастерс турнира који су се некада играи, а одавно су угашени, па нијесу релевантни за ову причу ). До сада је Синсинати био „Ахилова пета“ нашем тенисеру, али је он показао играма током протекле седмице колико је спреман да дође до онога што му недостаје у пребогатој колекцији.

Новак Ђоковић – Роже Федерер 2:0 ( 6:4, 6:4 )

Меч је почео прилично квалитетно са обје стране и резултатски изједначено. Доминирају добри сервиси обојице. у 7.гему Федерер прави неколико некарактеристичних грешака ( међу којима и једну тзв. дуплу ) што Ђоковић користи за први брејк и вођство од 4:3. Услиједио је нови веома добар сервис гем нашег аса за потврду брејка од 5:3! Федерер добија наредни сервис и смањује на 5:4, па слиједи Ђоковићев сервис за освајање сета. Он не смањује интезитет својих добрих сервиса, и успјева да освоји први сет са 6:4!!!

Други сет је почео у истом ритму. Ипак, Ђоковић просто поклања свој сервис противнику за први Федереров брејк и 0:2. Међутим, српски тенисер узвраћа брејком и опет имамо 3:3 на средини сета. Услиједио је поново неизвјестан 7. сет, и борба на 40:40… Швајцарац прави нову дуплу грешку, а потом мајсторија Новака за нови брејк и 4:3!!! Србин сервира непогрешиво а Швајцарац непрепознатљиво гријеши за потврду брејка и 5:3!!! Уз ”сто мука” Федерер успјева да својим сервисом смањи на 5:4 и сада Новак сервира за меч! Остао је у ритму цијелог меча – невиђена сигурност на сервису, коју не памте Ђоковићеви навијачи и 6:4 ЗА ПРВУ ПОБЈЕДУ У СИНСИНАТИЈУ!!!!

Izvor: IN4S

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.