Категорије
Актуелно

Lalošević: Put Crne Gore ka Evropskoj uniji je proces cijelog društva a ne elite

Dnevni list Vijesti uputio je pitanja Socijalističkoj narodnoj partiji na temu prijema zemalja u Evropsku uniju.

“Makedonci će se krajem mjeseca na referendumu izjasniti da li su, između ostaloga, za prijem zemlje u Evropsku uniju. S tim u vezi, da li Vaša stranka smatra da bi Crna Gora trebalo da organizuje referendum vezano za prijem u EU? Ukoliko da, kada bi bilo najbolje da se on održi?”

U ime SNP odgovorio je šef Medijskog centra Vasilije Lalošević:

“Put Crne Gore ka Evropi je proces cijelog društva a ne elite. To je pitanje iznad političkih partija i ono predstavlja vrijednost koju su građani odavno prepoznali.
Kod nas se moramo složiti oko jednog cilja a to je da Crnoj Gori promijenimo imidž i postanemo zemlja, poznata po dobru i radu.
Za tako nešto nije potreban referendum, već volja i sloga da pronađemo prave vrijednosti i ulaskom u EU eliminišemo „kočničare“promjena.
Situacija u Makedoniji oko referenduma je specifična.
Njihovo referendumsko pitanje o EU je suštinski, kamuflirano jer je uz to dodato još dva pitanja.Ono o NATO-u i ono oko promjene imena države.
Referendum u Crnoj Gori je bio potreban oko NATO da bi se nakon plebiscita naroda donijela pravična odluka.
Oko ulaska u EU rezultat na referendumu po meni bi bio poznat u startu, jer gotovo sve političke partije u Crnoj Gori zagovaraju ulazak u Uniju. Tako da bi bilo koji termin održavanja donio pozitivan rezultat”.

 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.