Категорије
Друштво

Lalošević; Ulagati u infrastrukturu kulture i sporta Bara kako bi djecu sklonili sa ulice

Vasilije Lalošević, odbornik SNP, se analizirajući izvještaje o radu Kulturnog i Sportskog centra Bar na sjednici SO založio da treba povećati ulaganja u kulturu i sport, odnosno, kulturnu i sportsku infrastrukturu, da bi djecu sklonili sa ulice, a Bar vratili na naslovne strane, po dobrim vijestima, a ne po crnoj hronici.
“ Para u budžetu ima i čak se nisu utrošila ni ona stedstva koja su bila predviđena za prošlu godinu. Može se naći dosta mana u radu barskog hrama kulture, ali i bezbroj vrlina, jer je samo Barski ljetopis, na primjer, ponudio mnogo dobrih i kvalitetnih pozorišnih, muzičkih, likovnih sadržaja i omogućio žiteljima Bara da osjete dah velegrada” , kazao je Lalošević.
“ Treba ispitati postoji li tzv.institucionalna razdvojenost Kulturnog centra i Ljetopisa. Pohvale idu i arheolozima koji istražuju i restauriraju Stari Bar, pravi biser naše baštine. Razmislite o segmentaciji ovog preduzeća, kako bi bili racionalni, jer ponosno možemo istaći da imamo Dom kulture, Narodnu biblioteku, Galeriju, Zavičajni muzej i Stari grad, koji bi možda odvojeno efikasnije poslovali.
Treba ojačati Festival Pod starom maslinom, obnoviti TV festival u Baru, sjajnu manifestaciju u čijem sam osnivanju i sam učestvovao”, zaključio je Lalošević.
“Što se tiče sporta, Bar je zadnjih godina, možemo s ponosom reći, vodeći centar ekipnih sportova u Crnoj Gori, s toga otvorimo našu halu-ljepoticu i otvorene terene za mlade, pionire, juniore, seniore u ekipnim i pojedinačnim sportovima, kako bi naša mladost odrastala u plemenitom i pravom ambijentu”, naglasio je Lalošević, podsjetivši da je ovaj grad dao tri NBA igrača.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.