Категорије
Актуелно

Da tužilaštvo preispita ugovor između opštine Tivat i Porto Montenegra

Ono što je javnosti bilo očigledno, danas je dobilo i formalno-pravni epilog. Novoizabrani predsjednik opstine Tivat je oprostio Porto Montenegru dug od preko pet miliona eura.
Svemu ovome je prethodila sjedinca Skupština opštine Tivat, koja je usvojila Odluku o davanju saglasnosti na Predlog ugovora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinas d.o.o.
Socijalistčcka narodna partija smatra da se iza ovoga ugovora krije neodgovornost i bahatost lokalne vlasti koja je iskoristila pravni okvir da nadje način da opravda svoj nezakoniti postupak.
Građani Tivta su sigurni da je iznos od preko pet miliona eura trebalo direktno naplatiti i iskoristiti za brojne infrastrukturne objekte u gradu i naseljima u okolini gradskog jezgra, koji su zapušteni i oronuli. Međutim, svima je jasno da je ovo najvjerovatnije dogovor između stranih investitora i pojedinih moćnika u vrhu državne vlasti, što nam opravdano stvara sumnju da se radi o radnjama koje mogu sadržati elemente bića nekog krivičnog djela.
Zbog toga pozivamo Državno tužilaštvo da ispita ugovor koji je potpisala Opština Tivat , kojim je po nšsem mišljenju oštetećen lokalni budžet.Treba li napominjati, da je bivša predsjednica Opštine odbila da potpšse ovaj, po njenom mišljenju sporan akt i da je to platila gubljenjem pozicije prvog čovjeka grada. Zbog toga su u DPS-u brzo našli novog partijskog činovnika, koji će bez pogovora slušati naređenje centrale i danas finalno potpisati dokument kojim je nanijeta velika šteta Tivćanima.
Vjerujemo da ce građani na sledećim lokalnim izborima kazniti ovakvo postupanje vlasti, a da će trenutni gradski funkcioneri snositi kako političku, tako i krivičnu odgovornost.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.