Категорије
Актуелно

Јоковић позива опозицију на уједињење

Предсједник СНП-а Владимир Јоковић заказао је за данас сједницу главног одбора партије, на којој ће се између осталог, расправљати о актуелној политичкој ситуацији. Јоковић је у изјави за „Дан” истакао да је тренутна политичка ситуација у Црној Гори лоша и нестабилна. Он је казао да имамо крхку већину која распродаје имовину, неслогу између владајућих партија по питању продаје Аеродрома, али и доста других проблема у ДПС-у. Што се тиче опозиције, Јоковић сматра да мора доћи до њеног уједињења.
– Мора доћи до укрупњавања опозиције, а не до даљег уситњавања. Садашњу политичку ситуацију сматрамо незадовољавајућом, да не кажем лошом. Посебно опозиција мора да извуче поуку и да прави стратешке потезе у правцу следећих парламентарних избора, а не у правцу појединачне амбиције, и да све сујете и остало оставе по страни, јер имамо кључни циљ да промијенимо власт у Црној Гори. Оно због чега опозиција постоји јесте да буде алтернатива власти. Ако опозиција жели да буде читаво вријеме опозиција, СНП томе не припада иако се најдуже од свих партија бори против овакве власти у Црној Гори. Мислим да би кључни потез био да све опозиционе партије, парламентарне, али и ванпарламентарне, сједну за сто и договоре се о начину наступа на следећим изборима и стратегији за промјену власти у Црној Гори, што је кључни циљ свих опозиционих партија – рекао је Јоковић.
Он сматра да се сви неспоразуми у оквиру опозиције могу накнадно ријешити.
– Може се постићи договор да опозиција учини све да закопа све ратне сјекире. Видимо да се ових дана увелико користе код појединих политичких партија, па би их требало закопати до следећих парламентарних избора. Ако има разума и ако има искрене жеље свих опозиционих партија и свих појединаца у њима, као и свих руководећих људи, може се десити да дође до уједињења опозиције. Ако бисмо ми који смо у врху партија размишљали онако како размишљају бирачи који нас гласају, који сви до једног желе промјену власти у Црној Гори, лако бисмо се договорили. Међутим, сигуран сам да нећемо постићи жељени резултат ако будемо негативно говорили једни о другима. Без обзира на различитости, ми морамо бити спремни да сарађујемо сјутра. Није добро вршити власт у појединим општинама заједно, а овамо водити борбу не знам због чега и како – истакао је Јоковић.
Он сматра да је СНП једина партија која би могла без проблема да поведе причу око уједињења опозиције.
– Ми смо у центру свих дешавања у опозицији и можемо са било којом опозиционом партијом да разговарамо о било ком питању без икаквих проблема. Да ли бисмо ми изашли у сусрет или не, то је питање за њих. Ако не бисмо разговарали на ту тему, онда би било питање за оне који одбијају да опозиционе партије сједну за исти сто на који други начин би то опозиција могла да побиједи и који је то већи интерес од смјене ове власти. Питање за оне који не би сјели за исти сто је и шта је алтернатива. Да ли је то борба унутар опозиције и да овако наставим ко зна до када? Ја се с тим не слажем. Обрнуто треба размишљати и треба поставити циљ, а то је промјена власти, и треба направити државу какву заслужују грађани, да нам омладина не иде у иностранство. Онај ко не би био за уједињену опозицију, морао би да понуди нешто друго и да објасни зашто неће у такву причу, али и да стане иза свог предлога. СНП-у није проблем да стане иза тога – казао је Јоковић.

Расправа о општинским одборима и финансијама

Предсједник СНП-а је саопштио да ће главни одбор те странке данас утврдити рокове у којем ће у сваком граду формирати општински одбор.
– Имамо још неколико општинских одбора које нијесмо конституисали, али у највећем дијелу смо то завршили по општинама – казао је Јоковић. Данас ће бити приче и о превазилажењу финансијске кризе у партији.
– СНП је био у великој финансијској кризи, али смо мјерама штедње поправили финансије. Водили смо рачуна о сваком еуру. Полако излазимо из кризе. Многе дугове смо измирили и мислим да ће брзо наступити и консолидација. Кад сам дошао на чело партије, дуг је био преко 300.000 еура, а сада је знатно мањи, јер СНП и централа скоро да нијесу потрошили ниједан еуро, већ смо сва средства употријебили да смањимо дуг – рекао је Јоковић.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.