Категорије
Актуелно

Joković poziva opoziciju da se ujedini: Samo zajedno rušimo ovaj režim

Opozicione partije u Crnoj Gori su već duže razjedinjene, te je svima jasno da u ovakvom stanju ne mogu parirati vladajućoj strukturi. Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kolegama iz opozicije je poručio da je vrijeme da sjednu za sto, pokažu jedinstvo, jer je to jedini način da se sruši ova vlast, mijenja ovaj sistem. Za CdM kaže da nesuglasice između pojedinih partija treba ostaviti po strani i stremiti ka jednom cilju-promjena u Crnoj Gori.

“Apelujemo da krajnje vrijeme da sjednemo za sto i konačno damo nadu i povratimo je našim biračima, da je moguće opoziciono jedinstvo i da je moguće smijeniti ovaj sistem. Treba oslušnuti naše glasače. Sebe i SNP ne vidim dovijeka u opoziciji. Moramo da napravimo odlučujući iskorak. To od nas očekuje čitavo biračko tijelo”, rekao je Joković za CdM.

Dodaje kako svi moraju sebe pogledati u oči i vidjeti kojim putem dalje ići.

“Ujedinjenem opozicije dali bi nadu svima, i onim pasiviziranim biračima koji ne izlaze na izbore, a svi oni koji ne izlaze su najvećim dijelom opozicioni birači. Međunarodna zajednica bi u tom trenutku morala da odluči koga će da podrži. Siguran sam da bi poslije svega što se u Crnoj Gori dešava, EU i međunarodni faktor stali na stranu opozicije i promjena, jer je previše jedne vladavine 30 godina a bez ikakvog rezultata”, jasan je Joković.

Na turbulente odnose između bilo kojih opozicionih partija gleda sa velikim žaljenjem.

“Mi se ne radujemo tome, već nam je žao. Ako smo vrijedni i dostojni promjena, mislim da bi trebalo da napravimo iskorak i sve to ostavimo po strani, a da imamo samo jedan cilj, da sjednemo i da kažemo da to i to moramo da uradimo da bi došli do tog cilja”, kazao je lider SNP-a.

Regulišu finansije

Finansijska situacija u partiji je sve bolja, tvrdi Joković. Od dugova koje su naslijedili dosta su izmirili.

“Situacija je mnogo bolja. Jedini razlog je tome da smk uveli najveći stepen štednje. Od mog dolaska pa do sada su uvedene mjere štednje koje su dale rezultate. Izmirili smo mnogo dugova iz prethodnog perioda i sada ulazimo u fazu potpune stabilizacije.  Da smo na dobron putu dokazuje i to što nam se javljaju ljudi koji su napustili SNP ili pasivizirali, da kažu da žele da se vrate”, dodao je on.

Promjene u Kotoru

Što se tiče SNP-a u Kotoru, Joković kaže da će sljedeće sedmice biti formiran Inicijativni odbor, a za mjesec dana i novi Opštinski odbor.

“Nimalo se ne radujemo dešavanjima tamo. U Kotoru taj odbor nije SNP, to što se dešava i što se radi nije pravi SNP. Mi smo tamo raspustili Opštinski odbor, ali ćemo brzo formirati novi. Nećemo nikome dozvoliti da saborira SNP”, istakao je Joković.

Izvor: CDM.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.