Категорије
Актуелно

Tihomir Bogavac, predsjednik OO SNP Berane: Aktuelna državna vlast se maćehinski odnosi prema Beranama

Socijalistička narodna partija i njen opštinski odbor u Beranama izražavaju nezadovoljstvo odnosom aktuelne državne vlasti prema aktivnostima i politici naše partije.

Naime, više nego maćehinski odnos Vlade Crne Gore prema politici lokalnih vlasti koje nijesu pod kontrolom DPS-a je vidljiv na svakom koraku i, na žalost, ne doprinosi prevazilaženju političkih podjela u našoj državi.

Poslednji potezi aktuelne Vlade govore u prilog ovoj činjenici. Naime, odlukom da se vlasništvo nad beranskim univerzitetskim centrom prenese na Univerzitet Crne Gore, bez ikakvih konsultacija sa lokalnom vlašću, Vlada još jednom pokazuje odsustvo iskrene želje da radi u interesu Berana i naših građana.

I ovaj potez djelo je političkog pritiska i plod je politikanstva DPS i njegovih koalicionih partnera. Iako je lokalna beranska uprava na čelu sa SNP direktni investitor ove ustanove, iako smo isključivo u interesu razvoja našeg grada, više puta ukazivali na neophodnost obostrano korektne saradnje, ovakvim i sličnim potezima Vlada Crne Gore šalje nove poruke isključivosti i odsustva elementarne korektnosti.

SNP ne želi da aktuelno resorno ministarstvo pretvori Univerzitetski centar u đački dom, koji su, podsjećanja radi, ruinirali i ostavili ga napuštenog da zjapi. Otvoreno se pitamo, gospodo iz ministarstva, zašto ste protiv naše vizije razvoja sportsko-rekreativnog turizma u našem gradu, i isključivo posmatrate stvari u kontekstu smiještanja vaših političkih kadrova. Očigledno da nekima u kontinuitetu smetaju ”neposlušni Beranci i Berane” pa sa svojih 200 glasova žele otvorenu otimačinu iz ovoga grada.

U Beranama to ne može i neće proći!!!

Socijalistička narodna partija će nastaviti sa svojim aktivnostima u pravcu razvoja Berana, i daćemo, kao i do sada, svoj profesionalni, ljudski i politički maksimum kako bi ovaj grad nastavio svoj razvojni put koji trasira aktuelna lokalna vlast, na čelu sa našom partijom. Ideja vodilja će nam isključivo biti interes i razvoj naše opštine, i nikakve opstrukcije nas neće zaustaviti na tom putu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.