Категорије
Друштво

Градоначелник Београда угостио делегацију општине Беране

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић угостио је у Старом двору председника општине Беране Драгослава Шћекића и менаџера те општине Дарка Стојановића. Они су разговарали о сличностима и међусобној привржености две државе, Србије и Црне Горе, као и о могућности сарадње српске престонице и црногорске општине.

– Сарадња би могла бити остварена у културној области, али и спортским догађајима, с обзиром на то да становници Берана показују велико интересовање за културне догађаје и спортске програме који се годинама организују у београдским општинама – рекао је Радојичић.

Он је поручио да Беране, које се налази на обали Лима, има велики природни потенцијал и додао да локалне власти на најбољи начин улажу средства и напоре како би овај „северни бисер” био још атрактивнији туристима.

Представници власти у Беранама поручили су да је локално становништво привржено Србији, да много младих људи има жељу да се усавршава у Београду, као и да у овим турбулентним временима, Србија и Црна Гора треба да помажу једна другој.

Црногорске власти сматрају да би ови догађаји представљали дубље упознавање са заједничким тренуцима у историји, као и судбином која је обележила народ са истог говорног поднебља. Становници Берана доживљавају Београд као културну и историјску престоницу Балкана, а општинска власт сматра да су модели које Београд примењује у области заштите животне средине изузетно корисни, те да Црна Гора може пуно научити из ових примера.

Председник општине Беране, позвао је градоначелника Београда да следеће године буде гост манифестације „Дани Берана” која се традиционално одржава у овој општини 21. јула.

Izvor; Beograd.rs

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares