Категорије
Друштво

Potpredsjednica Opštine Danijela Đurović: Da se Luka Zelenika koristi za sidrenje kruzera u slučajevima loših vremenskig uslova

Uprkos naporu lokalne uprave da tako bude, ali i dobroj volji kompanije, Ministarstvo pomorstva i saobraćaja, nije oduševljeno idejom.
Potpredsjednica Opštine Danijela Đurović je kazala da lokalna uprava ima povratnu informaciju iz kompanije „Princes kruises” „da su turisti sa kruzera oduševljeni, ali i sama kompanija, koja je pohvalila uslove, naročito bezbjednosne u Zelenici.
– Za njih je, kada je riječ o bezbijednosti, mnogo bolja pozicija Luka Zelenika od Luke Kotor. Osim toga, imaju i vremensko olakšanje, jer im za čak četiri sata manji proces uplovljavanja, što znači da turisti četiri sata više imaju na raspolaganju da obiđu grad i toliko više za prodaju aranžmana koji kao kompanija nude- kazala je Đurović.
Ona je dodala da im Zelenika im odgovara i poziciono, jer se te lokacije, lako mogu organizovati ture za Kotor, Njegošev mauzolej na Lovćenu, Dubrovnik i Trebinje. Ističe da su putnici bili oduševljeni ljepotom destinacije ali i cijenama mnogo nižim kada je riječ o lokalima, restoranima i taksi prevozu.
– No, Ministarstvo pomorstva i saobraćaja je uputilo dopis u kojem podsjećaju da Luka Zelenika nije definisana kao luka za prihvat kruzera. Preciznije, nije joj definisana namjena uopšte, iako je luka za međunarodni saobraćaj. Ova odluka Vlade Crne Gore o namjenama luka, donijeta je prije godinu dana.
Mi smo se ipak, kao Opština obratili Ministarstvu pomorstva i saobraćaja i Lučkoj kapetaniji, tražeći da dok se ne riješi pitanje namjene Luke Zelenika, u slučaju loših vremeneskih uslova dozvoli kruzerima da koriste Luku Zelenika – kazala je Đurović i pojasnila da je pravno lice koje upravlja Lukom Zelenika, AD Mješovito, koje je pristalo da se po pitanju traženja saglasnosti obrati Morskom dobru.
– Moglo bi se desiti da ipak dobijemo odobrenje da se Luka Zelenika koristi za sidrenje kruzera u slučajevima loših vremenskig uslova- objasnila je Đurović.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares