Категорије
Друштво

Šćekić priredio prijem za Crnogorsku paraolimpijku

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić priredio je prijem za paraolimpijku Marijanu Maru Goranović, evropsku vicešampionku u bacanju kugle, koja je u našem gradu boravila povodom obilježavanja Međunarondog dana bijelog štapa, koji je četvrtu godinu zaredom, organizovan pod pokroviteljstvom Opštine Berane.

Predsjednik Šćekić je istakao da vrhunski rezultati crnogorske paraolimpijke na evropskim prvenstvima u Grosetu i Berlinu, na kojima  se okitila srebrom, kao i učešća na Olimpijskim igrama u Londonu i Riju i  svjetskim prvenstvima na Novom Zelandu, u Dohi i Londonu, gdje je stigla do samog finala, predstavljaju veliki uspjeh i na najbolji način pokazaju kako se bori za svoju državu.

“Učinila si da se svi osjećamo ponosno i zajedno radujemo tvojim rezultatima i uspjesima. Istovremeno si dala primjer i ostalim sportistima i pokazala da se uz mnogo napora i odricanja, ogromnu želju i motiv mogu ostvariti vrhunski rezultati vrijedni svakog poštovanja”, kazao je predsjednik Šćekić  i naglasio da će Opština Berane uvijek vrednovati vrhunske sportske rezultate i znati da ih cijeni.

Paraolimpijka Goranović zahvalila se predsjedniku i njegovim saradnicima na prijemu i podršci, dodavši da su njene ambicije da se sa takmičenja koja je očekuju u narednom periodu, Svjetskog prvenstva u Dubaiju, Olimpijskih igara u Tokiju i Evropskog  prvenstva u Poljskoj, vrati sa novim medaljama.

U znak pažnje, predsjednik Šćekić je, evropskoj vicešampionki Marijani Goranović, poklonio umjetničku sliku, autora Borisa Vujovića.

Izvor: Radioberane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.