Категорије
Друштво

Građani i srednjoškolci se i juče okupili među čempresima u dvorištu gimnazije: Borbu nastavljaju pravnim sredstvima

Građanima Bara želim da poručim da borba za naše borove i za naše dvorište tek predstoji, i da će je dobiti ujedinjeni i zajedno, ma što željela otuđena partijska elita u vlasti Bara- naglasila je Draginja Vuksanović Stanković

BAR – Noć nakon što u Skupštini opštine inicijativa koju je podnijelo više od 2.700 građana, da se vrtić gradi na drugoj lokaciji umjesto u dvorištu Gimnazije, nije dobila potrebnu podršku odbornika, građani Bara nastavili su sa okupljanjem na lokaciji budućeg vrtića.
Srednjoškolci su juče u popodnevnim satima organizovali svirku, kojoj je prisustvovalo dosta građana koji protestuju zbog odluke Skupštine opštine Bar. Kako ističu iz Građanske inicijative, nastaviće da se bore svim pravnim sredstvima protiv ove odluke.
– Nastavićemo sa okupljanjima ovdje, to je volja svakog pojedinačno, ljudi dolaze bez da su pozvani. Mi se ne mirimo sa odlukom donijetom na ovakav način, jer nije u redu, nismo ispoštovani kako treba. Ovo nije stvar o kojoj može da se ćuti, i da se bude uzdržan, već moraju da se zauzmu određeni stavovi. Ono što je najvažnije u svemu tome kod donošenja te odluke je to što mi nismo nikada dobili nijedan argument zbog čega je potrebno da se vrtić gradi baš na ovom mjestu. Od samog starta jedan od argumenata je bio da je nužno da vrtić bude u centru grada. Međutim, niko to nikad nije obrazložio, Mi smo iznijeli mnogo argumenata zbog čega je to jako loša ideja. Jednostavno ne postoji toliko djece da ispuni vrtić u centru grada, a i zna se kakva je saobraćajna situacija u Ulici Mila Boškovića – kažu predstavnici Građanske inicijative.
Saopštenjem se juče oglasila i Doc. dr Draginja Vuksanović Stanković (SDP), poslanica u Skupštini Crne Gore.
– Odluka SO Bar da se vrtić ipak gradi u dvorištu Gimnazije i time donese „presuda” borovima i čempresima koji su decenijama mjesto druženja mladih Bara me razočarala, i kao poslanicu Skupštine, ali još više kao građanku Bara i bivšu učenicu čuvene barske Gimnazije. U politiku sam ušla čvrsto uvjerena da političke i partijske interese uvijek treba podrediti interesima zajednice, pogotovo one u kojoj živite i podižete djecu. Većina odbornika u Skupštini je pokazala da im interesi njihovih sugrađana, hiljada njih, i interes Bara nisu ni na prvom mjestu. Na prvom mjestu je želja „da se ne zamjere”, i time dobiju neko mjesto u lokalnoj ili državnoj vlasti, koje kvalitetom vjerovatno ne zaslužuju. Žalim zbog činjenice da resorno ministarstvo, ni rukovodstvo Opštine Bar, nisu uradili ni najmanji napor da razmotre ponuđena rješenja za problem koji se pojavio. Nije se ni razmislilo o nekoj alternativnoj lokaciji ili promjeni arhitektonskog rješenja kojim bi se novosagrađeni objekat uklopio u svoju okolinu i sačuvale desetine stabala – kaže Vuksanović Stanković i dodaje da je bila odbornica SO Bar i da se sjeća odluka kojim su se zaustavljali štetni ugovori i projekti, štitila imovina i novac građana. – I u prošlom mandatu lokalni parlament je pokazao da je spreman da se izdigne iznad političkih podjela, i da kroz inicijativu odborničkog kluba naše partije i kolega jednoglasno spriječi prodaju Luke Bar. Danas, na žalost, vidimo da je te hrabrosti nestalo, i da je ostao samo goli partijski interes kod onih kojima od toga da li su na vlasti zavisi očigledno sve u životu. Građanima Bara želim da poručim da borba za naše borove i za naše dvorište tek predstoji, i da će je dobiti ujedinjeni i zajedno, ma što željela otuđena partijska elita u vlasti Bara- poručila je Draginja Vuksanović Stanković.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.