Категорије
Актуелно

Ambasador Evropske unije posjetio SNP CG

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, primio je danas u Podgorici šefa delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, gospodina Aiva Orava i šeficu političke sekcije Plamenu Halachevu.
Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić.
Predsjednik Joković je zahvalio ambasadoru Oravu na posjeti i izrazio želju za uspješno sprovođenje misije, napominjući da EU ima jak uticaj na političke procese u Crnoj Gori, očekujuci intezivniju saradnju kako bi Crna Gora na putu evropskih integracija opravdala povjerenje međunarodne zajednice i time još jednom potvrdila svoje mjesto među državama članicama.
Sagovornici su razmijenili mišljenja povodom aktuelnih tema kao što su reforma izbornog zakonodavstva, rad Javnog servisa, napredak u pregovorima za održavanje lokalnih izbora u svim gradovima u jednom danu, pitanje odnosa dvije države Srbije i Crne Gore, osvrt na rad Radne grupe za izradu izbornog zakonodavstva I drugo.
Tokom razgovora, predsjednik Joković je izrazio zabrinutost kad je u pitanju rad Javnog servisa, očekujući veću nezavisnost i samostalnost u radu kako bi opravdao povjerenje građana i i funkciju Javnog servisa ujedno, ocjenjujući da je u ovom momentu neophodna podrška EU.
Razmijenjena su i mišljenjai o reformi izbornog zakonodavstva, uz konstataciju da izmjene i dopune Izbornog zakona prije svega treba da budu u interesu građana, navodeći da parlamantarne stranke koje ne participiraju u radu Odbora za izradu izbornog zakona samim tim gube pravo da se ne slažu sa rezultatima izbora.
Napredak u pregovorima za održavanje lokalnih izbora u jednom danu i legitimnost izbornog procesa, takođe, privlači pažnju međunarodne zajednice očekujući da će u takvom ambijentu svi učestvovati u kreiranju političke scene na putu ka izgradnji Crne Gore kao ekonomski jake, politički stabilne i bezbjednosno sigurne države.
Predsjednik Joković je komentarišući odnose Srbije i Crne Gore, istakao da duboko vjeruje da će odnos dvije bratske zemlje u narednom periodu biti primjer u regionu, kako po pitanju zajedničkih interesa u vezi sa integracijom u Evropsku Uniju, tako i po pitanju ekonomske saradnje, na šta ih posebno obavezuje istorijska veza, što će nesumnjivo doprinijeti sveukupnom razvoju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares