Категорије
Друштво

Мјештани стакленика послали иницијативу за реконструкцију улице: Пут за путопис о небризи

Мјештани насеља Стакленици предали су иницијативу предсједници Општине у оквиру Главног града-Голубовци Тањи Стајовић тражећи расвјету и потпуну реконструкцију и асфалтирање пута од Пепића киљана до Дома омладине у Мојановићима. Овај дио пута је потпуно уништен, а када киша пада непроходан. У иницијативи коју је потписало преко 70 мјештана наведено је да је пут мрачан, а простор гдје су некада били стакленици застрашујући јер је зарастао у шибље, а отвориле су се и рупе. Због тога, како наводе житељи у допису, улици је неопходна расвјета.
– Стубови су углавном постављени дуж цијеле улице, док је на почетку пута из правца Мојановића постављено неколико свјетиљки, што значи да је до краја улице потребно још два до три стуба и око десет свјетиљки како би се ријешио проблем расвјете. У току реконструкције пута Голубовци-Матагужи, од школе до Пепића киљана, наш пут је служио као транзитни шест мјесеци и завршни ударац су му дали теретни камиони. Након тога је услиједило крпљење рупа чиме је само тренутно ублажен проблем. С друге стране, чим је киша не можемо да избјегнемо локве дуге и по педесетак метара на оба краја улице. Не помажу ни гумене чизме, што представља проблем дјеци која иду у школу, као и ђацима који морају проћи буквално кроз језеро да би стигли до аутобуске станице, али и за нас старије који идемо на посао или просто морамо поћи до продавнице. Узрок поплављеној улици представља пад, а у најнижој тачки улице је шахта због чега пет домаћинстава није у могућности да користи воду из водовода. Асфалтирањем би се подигао ниво улице и ријешио проблем, како напајања водом тако и стварања језера.Тражимо да се што прије приступи реконстуркцији пута јер на то чекамо годинама. Очекујемо да искористите свој ауторитет и овлашћења која имате у Општини како би нас ослободили проблема којима смо изложени – пише у иницијативи мјештана.
Мјештанин ове улице и шеф клуба одборника ДФ-а (Нова, ПзП и СНП) Слађана Калуђеровић казала је да Зета кубури са рјешавањем основних питања, као што су уређени и безбједни путеви. Она сматра да сваки пут, чак и онај у најзабаченијем селу, заслужује да буде сређен и освијетљен, па тако и овај у самом центру Голубоваца.
– Док улице у нашем сусједству имају макар основне услове -расвјету и пристојан асфалт, наша изгледа горе него прије 15 година. У руинираном је стању, а посебно имамо проблем у вечерњим сатима због недостатка расвјете, као и кишним данима када ни трактори не могу проћи, а тек пјешаци са гуменим чизмама од струка. Шта је утицало на општинску власт да се према становницима ове улице понаша као према грађанима другог реда, можемо да претпоставимо. Остаје да видимо како ће се нова управа однијети према проблему чије би рјешавање обрадовало не само потписнике иницијативе, већ и пролазнике – истиче Калуђеровић.
Калуђеровић каже да улицу сада избјегавају сви који могу.
– Не постоји шанса да, чак и у случају да пролазимо кроз имања комшија, избјегнемо права мала језера на оба краја улице. Нико не може избјећи тај дио пута. Да ли ће ново руководство имати више слуха према иницијативи и потребама грађана, остаје да видимо у наредном периоду иако се ради о основном животном питању – каже Калуђеровић.А.Д.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.