Категорије
Друштво

Tihomir Bogavac, predsjednik OO SNP Berane DPS-u: KAD ZAPOČESTE, ŠTO NE ZAVRŠISTE…

Možda na DPS saopštenja, prepuna netačnih podataka i poluinformacija, ne treba odgovarati. Ipak, uvažavamo njihov trud da se otrgnu od petogodišnjeg rečnika uvreda, kada su 52 posto građana Berana, koji samo drugačije misle od njih i koji su izabrali svoje predstavnike u lokalnom parlamentu, nazivali „bolesnim“, „nezdravim“, „trulim“ itd.

Građani vam to, gospodo iz DPS-a , naravno, nisu oprostili pa kada govorite o broju odbornika osvrnite se prvo u svoju avliju. Vidjećete da ste u prethodnom mandatu imali 17, a da sada imate 15 odbornika sa daljom tendencijom pada. Dobro znate da ste od naše koalicije u vrlo kratkom periodu izgubili lokalne, ponovljene ali i predsjedničke izbore. Toliko o tome!

Kada su projekti u pitanju, za osam godina vaše vlasti u Beranama započeli ste nekoliko, a nijedan završili do kraja iako ste imali sasvim dovoljno vremena.

Podsjetićemo vas da smo zatekli promašen projekat sportske dvorane koji smo morali mijenjati jer po vašem projektu sa tribina se nije vidio dio terena.

U dobroj saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Berana završili smo i završavamo mnoge projekte: gradski Stadion, gdje smo renovirali istočnu tribinu pa je u sklopu sa sportskom dvoranom i pomoćnim terenima najljepši sportski kompleks u Crnoj Gori, gradimo stambene zgrade za raseljena lica na Rudešu, obilaznicu sa kružnim tokom kod mosta Niko Strugar i stočnu pijacu koja je u završnoj fazi.
Završeno je 17 kilometara ulične rasvjete u gradskom, prigradskom i seoskom području, mnogobrojne asfaltirane ulice u MZ Dolac, Lužac, Beranselo, Rujišta, Polica, Donje Luge, Zagorje itd, itd… urađeno je nekoliko mostova, potpornih zidova i sportskih igrališta, a uređeno je i nekoliko školskih dvorišta. Sve u cilju boljeg i lakšeg funkcionisanja naših građana kako u gradu tako i na selu.

Kada je u pitanju putna infrastruktura i rasvjeta, Agencija se trudi da većinu poslova završi sopstvenom mehanizacijom i tako sačuva budžet od rasipanja na razne izvođače radova.

Netačna vam je informacija da je za “krpljenje udarnih rupa“ potrošeno 50 hiljada eura. Cifra je mnogo manja i iznosi 15. 000 eura dok ste vi za vrijeme vaše vladavine, za istu namjenu trošili stotine hiljada eura, pa ste tako krpljenjem rupa u asfaltu bušili rupe u budžetu i ostavili građanima dug od oko 20 miliona eura. U jednoj stavci u izveštaju Agencije fino piše i koliko je goriva i maziva utrošeno u 2017. godini, pa bi valjalo da naučite vaše odbornike, bez obzira na neiskustvo, da tačno i precizno čitaju podatke kao što to rade pri čitanju unaprijed napisanih, i u vašoj partiji pripremljenih govora za Skupštinu.

Kada su u pitanju finansijske malverzacije, tu ste tek omašili. Zar ste zaboravili da su upravo funkcioneri DPS-a predmet istražnih radnji tužilaštva? Znamo i mi i vi da se mnogima sudi, neki su osuđeni a neki izdržali zatvorske kazne, dok su vam pojedini “utekli“ u azilante.

Na kraju, iz svega navedenog ne možemo i ne želimo da vjerujemo da postoje i pojedinci a kamoli politički subjekti koji iznose neistine iz mržnje ali i želje da se u Beranama ništa ne uradi.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.