Категорије
Актуелно

Богдан Божовић (СНП) о привременим одборима мјесних заједница: Покушај ДПС-а да преузме пуну контролу

Одлука о формирању привремених одбора мјесних заједница представља још један вид манипулације грађанима Подгорице јер власт на овај начин покушава да преко својих представника, које намјерава тамо да инсталира, задржи контролу на свим нивоима у локалној самоуправи, оцијенио је Богдан Божовић, одборник СНП-а. Да је потребно формирати привремене одборе мјесних заједница предложио је ДПС, након што више од двије и по године оне не функционишу.
–Социјалистичка народна партија би подржала формирање привремених одбора само под условом на којем смо инсистирали и раније, а то је да у оним мјесним заједницама гдје опозиција има већину остварену на локалним изборима, има и већину у привременим одборима –оцијенио је Божовић.
Одлука о мјесним заједницама усвојена је прије двије и по године, али до данас она није заживјела.
–Власт тражи формирање привремених одбора, покушавајући на тај начин да купи вријеме до смишљања неке нове политичке игре како би изиграли по ко зна који пут грађане Подгорице. Посебно је индикативно то што нико није сносио одговорност за очигледно непоштовање закона. СНП је цијело вријеме упозоравао да се мјесне заједнице морају формирати ради лакшег функционисања главног града јер представљају први ниво власти локалне самоуправе. Одборници власти су прије двије и по године зарад скупљања политичких поена подржали одлуку о формирању мјесних заједница али је, потом, власт на сваки начин избјегавала да одлуку примијени. Толико о њиховој бризи о грађанима Подгорице – навео је Божовић.

Izvor: Dan.co.me

 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.