„PODGORIČKI NOVOGODIŠNJI PAZAR” NA TRGU NEZAVISNOSTI OD 19. DECEMBRA DO 23. JANUARA

Prvi „Podgorički praznični pazar” biće održan na Trgu nezavisnosti od Dana oslobođenja 19. decembra do 23. januara i donijeti raznovrstan kulturni,umjetnički i zabavni program. Zamjenica gradonačelnika Glavnog grada Slađana Vujačić rekla je da se radi o programu koji će učiniti da Podgorica odiše prazniničnim duhom te da će ponuditi bogat kulturni, umjetnički, zabavni i gastronomski sadržaj.
–Ovo je svojevrsni multidisciplinarni festival, jer kroz različite programske sadržaje koje smo prilagodili svim generacijama omogućavamo našim sugrađanima i posjetiocima da uživaju u podgoričkoj prazničnoj atmosferi. Centralni praznični kutak će činiti postavka drvenih kućica koje će se nalaziti na Trgu nezavisnosti i gdje će se prezentovati proizvodi crnogorskih privrednika i umjetnika, a sve će biti praćeno svakodnevnim kulturno-umjetničkim programom. U Njegoševom parku će se nalaziti klizalište i sigurna sam da će to zaokružiti priču o jednoj pravoj podgoričkoj prazničnoj idili – kazala je Vujačić.
Zvaničnom otvaranju Prvog podgoričkog prazničnog pazara prethodiće zajedničko kićenje novogodišnje jelke gradonačelnika Glavnog grada sa sugrađanima, 19. decembra u 18 časova, a nakon toga će uslijediti otvaranje manifestacije. Nakon kićenja jelke, nastupiće orkestar i hor Gimnazije „Slobodan Škerović”, a kasnije će se publici predstaviti podgorička grupa Senkina đeca.
Direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović je kazala da će „Podgorički praznični pazar” kao jedan novi moderan koncept udovoljiti ukusuima Podgoričana i turista koji posjete naš grad.
– Turistička organizacija grada će promovisati koncept novogodišnjeg programa u sklopu regionalne kampanje sa Nacionalnom turističkom organizacijom počev od Beograda, Sarajeva, Trebinja, Dubrovnika i Tirane. Očekujemo da će Trg nezavisnosti tokom dana praznika biti ispunjen – istakla je Popović.
Direktor Culture Cluba, Sava Rakočević izrazio zadovoljstvo što je Glavni grad našao za shodno da prepozna ideju i aktivno učestvuje u kreiranju prvog „Podgoričkog prazničnog pazara” manifestacije koja će, kako je rekao, biti motiv i povod dugogodišnjeg sastajanja na ovom mjestu.
– Ističemo da će 31.decembra od 12 do 14 sati biti održan Dječji novogodišnji koncert, a u večernjim satima za sam doček Nove publika će uživati u nastupima Dejana Cukića i grupe Perper. Prvog januara naši sugrađani će imati priliku da slušaju sastav mladih džezera Jazz Youth kvartet,starogradski kvartet Boro i prijatelji i Trio gušt. Drugog januara planiran je program u večernjim satima kada će nastupiti Andrea Demirović i Akademia bend, a nakon njih poznata jugoslovenska rok grupa Atomsko sklonište – rekao je Rakočević.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

shares