Категорије
Друштво

„PODGORIČKI NOVOGODIŠNJI PAZAR” NA TRGU NEZAVISNOSTI OD 19. DECEMBRA DO 23. JANUARA

Prvi „Podgorički praznični pazar” biće održan na Trgu nezavisnosti od Dana oslobođenja 19. decembra do 23. januara i donijeti raznovrstan kulturni,umjetnički i zabavni program. Zamjenica gradonačelnika Glavnog grada Slađana Vujačić rekla je da se radi o programu koji će učiniti da Podgorica odiše prazniničnim duhom te da će ponuditi bogat kulturni, umjetnički, zabavni i gastronomski sadržaj.
–Ovo je svojevrsni multidisciplinarni festival, jer kroz različite programske sadržaje koje smo prilagodili svim generacijama omogućavamo našim sugrađanima i posjetiocima da uživaju u podgoričkoj prazničnoj atmosferi. Centralni praznični kutak će činiti postavka drvenih kućica koje će se nalaziti na Trgu nezavisnosti i gdje će se prezentovati proizvodi crnogorskih privrednika i umjetnika, a sve će biti praćeno svakodnevnim kulturno-umjetničkim programom. U Njegoševom parku će se nalaziti klizalište i sigurna sam da će to zaokružiti priču o jednoj pravoj podgoričkoj prazničnoj idili – kazala je Vujačić.
Zvaničnom otvaranju Prvog podgoričkog prazničnog pazara prethodiće zajedničko kićenje novogodišnje jelke gradonačelnika Glavnog grada sa sugrađanima, 19. decembra u 18 časova, a nakon toga će uslijediti otvaranje manifestacije. Nakon kićenja jelke, nastupiće orkestar i hor Gimnazije „Slobodan Škerović”, a kasnije će se publici predstaviti podgorička grupa Senkina đeca.
Direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović je kazala da će „Podgorički praznični pazar” kao jedan novi moderan koncept udovoljiti ukusuima Podgoričana i turista koji posjete naš grad.
– Turistička organizacija grada će promovisati koncept novogodišnjeg programa u sklopu regionalne kampanje sa Nacionalnom turističkom organizacijom počev od Beograda, Sarajeva, Trebinja, Dubrovnika i Tirane. Očekujemo da će Trg nezavisnosti tokom dana praznika biti ispunjen – istakla je Popović.
Direktor Culture Cluba, Sava Rakočević izrazio zadovoljstvo što je Glavni grad našao za shodno da prepozna ideju i aktivno učestvuje u kreiranju prvog „Podgoričkog prazničnog pazara” manifestacije koja će, kako je rekao, biti motiv i povod dugogodišnjeg sastajanja na ovom mjestu.
– Ističemo da će 31.decembra od 12 do 14 sati biti održan Dječji novogodišnji koncert, a u večernjim satima za sam doček Nove publika će uživati u nastupima Dejana Cukića i grupe Perper. Prvog januara naši sugrađani će imati priliku da slušaju sastav mladih džezera Jazz Youth kvartet,starogradski kvartet Boro i prijatelji i Trio gušt. Drugog januara planiran je program u večernjim satima kada će nastupiti Andrea Demirović i Akademia bend, a nakon njih poznata jugoslovenska rok grupa Atomsko sklonište – rekao je Rakočević.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.