Категорије
Друштво

OD NADLEŽNIH DRŽAVNIH INSTITUCIJA ZATRAŽENO IZMJEŠTANJE SEPARACIJE IZ OBALSKOG NASELJA

Ne tražimo da se separacija uništi već da se izmjesti iz gradskog jezgra i postavi tamo gdje neće nikome smetati, jer se graniči sa dvorištem Osnovne škole „Vukašin Radunović“, a mještani, posebno u toku građevinske sezone, pod cementne prašine ne mogu otvoriti prozore svojih kuća, kaže Tihomir Bogavac

Pozivamo nadležne državne organe, jer je to u njihovoj nadležnosti, da preduzmu odgovarajuće mjere za uklanjanje separacije iz Obalskog naselja – naglasio je predsjednik beraanskog odbora SNP-a Tihomir Bogavac.
On je kazao da njegova partija ne insistira da se separacija zatvori, već da se za njen rad pronađe neka druga odgovarajuća lokacija.
– Mi ne tražimo da se separacija uništi već da se izmjesti iz gradskog jezgra i postavi tamo gdje neće nikome smetati, jer joj ovdje očigledno nije mjesto. Tim prije, jer se separacija graniči sa dvorištem Osnovne škole „Vukašin Radunović”. Uz to, mještani, posebno u toku građevinske sezone, ne mogu da otvore prozore svojih kuća, zbog cementne prašine koju vjetrovi raznose na sve strane i koja je jedan od bitnijih zagađivača vazduha u gradu. Takođe, pored velike buke, teški kamioni sa separacije svakodnevno odvoze različite materijale što predstavlja opasnost za ostalele učesnike u saobraćaju, kao i za borjne šetače. Sve to ukazuje da ovo nije politička već životna priča pred kojom nadležni ne bi trebalo da stoje skrštenih ruku – naveo je Bogavac.
Iz OO SNP-a su podsjetili da se pitanje uklanjanja separacije našlo i kod specijalnog tužioca.
U saznanju smo da je jedan naš sugrađanin, koji živi u Sarajevu, prije izvjesnog vremena protiv više lica iz strukture bivše lokalne vlasti podnio krivične prijave specijalnom tužiocu zbog toga što je, kako tvrdi, oko 80 ari zemljišta neosnovano preknjiženo sa njegove pokojne majke na vlasnika separacije. Uz to, separacija je stacionirana u neposrednoj blizini rijeke Lim. Sve to zajedno ukazuje da ovaj opasni zagađivač treba da se nađe i pod lupom pravosudnih organa – saopštili su iz beranskog odbora Socijalističke narodne partije.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.