Категорије
Друштво

LALOŠEVIĆ: BAR MORA BITI GRAD KOJI ĆE SE PREPOZNAVATI PO DOBRU A NE PO CRNOJ HRONICI

Učestvujući u raspravi povodom Programa rada Skupstine opstine Bar, odbornik SNP Vasilije Lalošević je predložio da se u ovaj dokument uvrste informacije o sledećim aktivnostima.
„Obećavali ste, gospodo iz vlasti, i dobili glasove na predlaganju niskih cijena u procesu tzv.legalizacije, ali ne vidim da ćete o tome raspravljati u dogledno vrijeme. Kako ćemo spremati zemljište i formirati cijene komunalnih naknada“, kazao je Lalošević.
Sledeća stvar koju treba uvrstiti u dnevni red jeste tzv.medjunarodna i prekogranična saradnja i korišćenje “ Ipa „fondova. Nemojte da se ponašate u stilu „Evo ti ga robe-neću ti ga bože „.
Imamo dosta mogućnosti da povučemo sredstva iz ovih fondova. Stoga se mora oformiti tim koji će se baviti ovom problematike.
O bezbjednosnoj situaciji u gradu se mora sačiniti informacija i analizirati u nekom od kvartala. Ovo stoga, jer Bar mora biti grad koji će se prepoznavati po dobru i uspesima, a ne po tzv. „crnoj hronici“.
Krucijalna stvar o kojoj se mora raspravljati je Strateški plan razvoja opštine Bar.
„Moramo biti odlučni u preciziranju razvojnih potencijala opštine i odlučiti se za potenciranje onih grana razvoja grada kao što su turizam i poljoprivreda. Ovo stoga jer je ,nažalost, industrijski razvoj grada u stagniranju,“ zaključio je Lalošević.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.