Категорије
Актуелно

Vratio bih zastavu Kraljevine Crne Gore, navijam za Crnu Goru u duelu sa Srbijom

Kada bi bio na vlasti vratio bi zastavu Kraljevine Crne Gore. Kada Crna Gora igra protiv Srbije, navija za Crnu Goru. Sa DPS-om nema koalicije, cilj je da vlast bude smijenjena. Ovo u intervjuu portalu CdM kaže predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

CdM: Istraživanja pokazuju da raste podrška SNP-u. Šta je doprinijelo tome? Kakvo je stanje sada u partiji, te koga smatrate najodgovornijim što je SNP u jednom trenutku doživio politički fijasko?

Joković: I bez bilo kakvog istraživanja to smo osjetili na našim skupovima i u neposrednoj komunikaciji sa članovima i simpatizerima. Mnogi se vraćaju i kažu da dušom i srcem nijesu ni odlazili, to će se nastaviti i dalje iz razloga što su rukovodstvo i organi partije jedinstveni, što prepoznaju izvornu politiku SNP-a, što niko nema nikakve privilegije što forsiramo nove i mlade snage, poštujemo i slušamo naše veterane, složni smo i solidarni, imamo dobru komunikaciju sa cijelom opozicijom, nema ličnih interesa, jednostavno svi osjećaju da se vraća onaj časni i pravi SNP. Poslije duže vremena kod naših članova se vide osmjesi i optimizam. Na putu smo koji želi naše najodanije članstvo. Ovo nam daje snagu i obavezu da još više i bolje radimo.  Krećemo na bolje i ne bih se vraćao na jedan težak period i stagnaciju SNP-a, ni bilo koga za to optuživao samo znam da smo sačuvani zahvaljujući vjernim i svakog poštovanja vrijednim simpatizerima koji od SNP nijesu imali nikakve lične koristi.

CdM: Najavili ste da ćete, ako budete na vlasti, vratiti zastavu Kraljevine Crne Gore. Zašto?

Joković: Kad je vraćena samostalnost Crnoj Gori ne vidim ni jedan razlog zašto joj ne bi bila vraćena i zastava koju je tada imala. Na njoj su naše istorijske boje. Bila bi jedna od najljepših zastava na planeti. Svi su je prihvatali i voljeli tada, a ubijeđen sam da bi tako bilo i sada. Sa ovim bi možda i počelo potpuno pomirenje u Crnoj Gori svima jako potrebno. Podijeljeni naprijed ne možemo.

CdM: Kako vidite opoziciono djelovanje u Crnoj Gori. Da li smatrate da neko radi protiv jedinstva opozicije i ko?

Joković: Nijesam zadovoljan ovakvim stanjem jer razjedinjena i usitnjena opozicija najviše odgovara DPS-u. Moramo svi smoći snage i sjesti za sto i dogovoriti kako dalje jer ovo do sada nije dalo rezultat, a za odmjeravanje snaga u opoziciji biće vremena. Ako nećemo sad da pričamo znači li to da nećemo pričati i da ostvarimo većinu na parlamentarnim izborima?Ako je tako zašto bi na njima i učestvovali? Ako bi tad sjeli onda nas samo vlast i funkcije interesuju. Naši glasači i pored svih razlika lijepo komuniciraju i imaju isti cilj. Moramo imati više sluha šta želi nas narod i moramo više crpiti njegovu mudrost.

CdM: Da li je partija riješila problem sa Odborom u Kotoru? Ko tamo sabotira Vaš rad?

Joković: Jeste. Formirali smo novi Opštinski Odbor koji od sad prestavlja i zastupa SNP u Kotoru i više nikome nikada nećemo dozvoliti da sabotira rad partije. Sabotirali su nas oni koji se nikada nijesu pomirili sa time da nijesu imali većinu na Kongresu.

CdM: Da li je, pod bilo kojim uslovima, SNP spreman na neku vrstu koalicije sa DPS-om?

Joković: Nikada o tome nijesmo razmišljali. Suština našeg dvadesetogodišnjeg djelovanja je samo smjena vlasti u Crnoj Gori jer bez toga teško da može biti napretka u bilo kojoj sferi života. Sve ćemo uraditi što je u našoj moći za pobjedu opozicije.

CdM: Da li ste uspjeli da regulišete stranačke finansije? Koliko je partija sada zadužena?

Joković: Kad sam došao na čelo partije zatekao sam velike dugove ali odgovornim odnosom prema svakom euru koji prihodujemo uz maksimalnu štednju i eliminisanjem svih mogućih privilegija sebi i rukovodstvu uspjeli smo da prepolovimo zatečeni dug i pored smanjenja prihoda. Nastavljamo tako i dalje pa može reći da je sada naše finansijsko stanje održivo.

CdM: Šta treba preduzeti kako bi se povećale minimalna zarada i penzija, te kako poboljšati standard građana Crne Gore?

Joković: Kao prvo, treba naplatiti stotine miliona eura neplaćenih poreza od privilegovanih kompanija naravno sa zateznom kamatom. Kazniti njih i onoga ko im je to omogućimo i time poslati poruku da je neplaćanje poreza neisplativo. Zakonom urediti da je vlasnik kompanije po matičnom broju dužnik neplaćenih poreza i doprinosa.
Bez odlaganja uvesti poreze na višak stambenog prostora, luksuzne automobile, stanove za odmor i vikendice, plodno a neobradivo zemljište, progresivno oporezovati stečenu dobit pravnih i fizičkih lica, zaustaviti uvoznički lobi posebno u poljoprivredi koji na taj način uništavaju domaću proizvodnju itd. Najodlučnije sasjeći sivu ekonomiju i korupciju. Ovako stečena sredstva uložiti u proizvodnju i subvencije, a forsirati mala porodična preduzeća i rezultati će biti više nego uspješni.

CdM: Kada igraju Srbija i Crna Gora, za koga navijate?

Joković: Treba se ozbiljno zapitati zašto neko navija protiv Crne Gore? Da ova država sa ovom vlašću nije nekom majka a nekom maćeha? Protiv majke teško da ko može navijati. Moguće je da oni što im je maćeha u duši navijaju za Crnu Goru, a javno prkose onima što im je majka. Ja uvijek navijam za Crnu Goru bez obzira protiv koga igra, a poslije Crne Gore za bratsku Srbiju.

Izvor; CDM.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares