Категорије
Друштво

PENZIONERI MASLINA NEZADOVOLJNI SREDSTVIMA ZA POMOĆ: Traže više za socijalu

Penzioneri Maslina smatraju da se malo sredstava izdvaja za socijalnu pomoć ugroženim članovima, te da bi trebalo obezbijediti više novca jer iz dana u dan sve je veća potreba za tim. To je jedan od zaključaka koji su donijeli na sjednici kojoj su prisustvovali i predstavnici Udruženja penzionera Podgorica.
– Velikom broju penzionera neophodna je socijalna pomoć i bilo bi dobro, naravno u skladu sa mogućnostima, uvećati iznose koji se opredjeljuju u te svrhe. Ko nema njemu je svaka pomoć dobrodošla, ali kad se već pomaže neka bude da valja. Tokom rasprave istaknuto je da penzije nijesu usklađene sa najmanjom zaradom, kao ni sa potrošačkom korpom. Naši članovi su nezadovoljni brojem mjesta koja im pripadaju za organizovana ljetovanja, te traže da im se obezbijedi veći broj – kazao je Dragan Nikić, predsjednik mjesnog udruženja penzionera Masline.
Penzioneri udruženja zadovoljni su stambenom izgradnjom, ali smatraju da treba formirati fond za adaptaciju objekata.
– Mnogi objekti su dotrajali i smatraju da bi bilo dobro da imamo neki fond ili zadrugu koja bi imala sredstva od kojih bi članovi renovirali djelove kuća, recimo kada prokišnjava krov, fasada… Sve bi to naravno, bilo uređeno pravilnikom. Zbog toga traže da podgoričko udruženje formira takav neki fond. Naši članovi imaju primjedbe i na način organizacije zdravstvene zaštite, konkretno na čekanje kod izabranog ljekara. Smatraju da se za najstariju populaciju mogu i moraju stvoriti bolji uslovi za liječenje – kaže Dragan Nikić.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.