Категорије
Друштво

SNP: SUHIH DOZVOLJAVA DA MU PODMEĆU

U Podgorici DPS uzeo građanima, dao povjerenicima

“Imenovanje odbora povjerenika u mjesnim zajednicama je nezakonito i neprihvatljivo za svu opoziciju i upozoravamo Đorđa Suhiha, predsjednika Skupštine Glavnog grada da odustane od ovakvog imenovanja jer ćemo u suprotnom smatrati da je on kriv za nezakonito rješenje“, ocijenili su odbornici SNP Radmila Cagorovic i Bogdan Božović.
Oni poručuju da će tražiti objašnjenje kako je došlo do situacije da Suhih potpiše rješenja o imenovanju povjerenika odbora svih 39 mjesnih zajednica a ne isključuju mogućnost da će tražiti i njegovu smjenu.
„ Iz medija smo saznali da je Đorđe Suhih dao sebi za pravo da potpiše rješenje o imenovanju povjerenika u 39 mjesnih zajednica a da za to nema saglasnost Demokrata, DF-a, URA i odbornika SNP-a. On je to učinio i pored toga što smo svi mi skupa obavijestili da nismo saglasni sa ovakvim izborom i da ovo smatramo pravnim nasiljem. Opozicija je navikla da vlast zloupotrebljava većinu. Suhih kao ljekar i humanista daje sebi za pravo da mu drugi podmeću ovakvo rješenje a dobro zna kako glasi član 57 odluke o mjesnim zajednicama jer je bio u komisiji kada se ona radila. On kaže da je legalista a mi ga pitamo šta ovo znači? Najavljuju promjenu odluke pa vjerovatno žele da je prilagode kako njima to odgovara. Mnogo su ih zadužila rukovodstva MZ pa očito bez njih ne mogu da funkcionišu. Posebno čudi da je predsjednik gradskog parlamenta čekao zadnji dan da ih imenuje, a mi ga pitamo zašto to nije uradio 27. decembra kada je bila sjednica Skupštine Glavnog grada“, navode Čagorović i Božović.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares