Категорије
Култура

POP ZVIJEZDA SERGEJ ĆETKOVIĆ ZA „DAN” : Porodica je osnov svega

Vremena koja dolaze i brzina života nam svakodnevno nameću neke nove teme i sistem vrijednosti koji je skroz poremećen. Zaboravili smo ono što je najbitnije: voditi računa o sebi, svojim najmilijima, čuvati i njegovati porodicu, i baviti se svojom djecom – kaže Sergej

Dane novogodišnjih i božićnih praznika regionalna pop zvijezda Sergej Ćetković provodi u rodnoj Crnoj Gori. Poslije radnog ispraćaja 2018. i dočeka, popularni kantautor „puni baterije” u porodičnom okruženju i koristi svaki trenutak da se vidi sa prijateljima koje zbog poslovnih obaveza ne stiže da viđa onoliko često koliko bi želio. Koncerti širom regiona, žiriranje u „Pinkovim zvezdicama” i rad na crtanom filmu „Lola i Mila”, kom je od prošle godine posvećen zajedno sa suprugom Kristinom i kćerkicama po kojima je crtani film dobio ime, Ćetkoviću ne ostavljaju mnogo slobodnog vremena. Kako najavljuje u razgovoru za „Dan”, novi poslovni izazovi tek ga očekuju – obilježavanje dvije decenije na sceni, novi dueti sa kolegama iz regiona, nove epizode crtaća, a on je, kao i uvijek do sada, spreman da bude na visini zadatka.Kakve su impresije sa nastupa u Baru, a kakve sa nastupa u Herceg Novom? Da li je teže ili ljepše kada nastupate „kod kuće”?
– Kod kuće je uvijek najljepše, tako da sam ove godine spojio posao i praznike, i uživaću sa svojom porodicom i prijateljima u Crnoj Gori. Publika u Baru je uprkos vjetru i hladnoći ove godine bila fenomenalna, pa je poslije završenog koncerta tražila pjesmu više. Takođe, moram zahvaliti i publici u Herceg Novom na odličnoj atmosferi i zabavi do kasno u noć. Raduje me što je na nastupima u Baru i Herceg Novom bilo dosta moje publike iz Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.
Prošla godina protekla je u znaku crtanog filma „Lola i Mila” koji ste radili zajedno sa suprugom Kristinom. Da li ste bili uzbuđeni prije nego što je emitovana prva epizoda i kakve su bile reakcije Vaših kćerkica, a šta su Vam rekli prijatelji koji su pratili „Lolu i Milu” na TV – u?
– Čak i sada poslije uspješno završene prve sezone, uvijek sa istim žarom i oduševljenjem odgledamo neku od novih epizoda na televiziji dok djeca skaču od sreće i na kraju nagrade velikim aplauzom. Srećni smo što je ovaj projekat zaživio u cijelom regionu, pa nas svakodnevno obraduju lijepi i pozitivni komentari roditelja i njihova velika podrška. „Lola i Mila” su već postale veliki hit i svaka nova epizoda se očekuje sa nestrpljenjem. Posljednjeg dana 2018. najmlađima smo poklonili prvi dio novogodišnje epizode „Spašavanje Nove godine”, a nastavak mogu očekivati za Božić. Takođe mogu uživati i u novogodišnjoj pjesmi „Ho ho ho kroz oblake sanke lete” koju smo uradili uz podršku naših prijatelja iz hora „Čarolija” pod dirigentskom palicom moje prijateljice Leontine Vukomanović.
Kakvi su komentari roditelja na crtani film i da li ste ikada mogli sebe da zamislite kao umjetnika koji svoju kreativnost usmjerava ka najmlađoj publici?
– Podrška roditelja nam puno znači, jer ovaj projekat je krenuo kao jedna lična, porodična manufaktura sa željom da našoj djeci predstavimo crtani film uz koji mogu saznati i naučiti mnogo lijepih i poučnih stvari. Iako se danas u dječiji program i crtane filmove na našim prostorima mnogo ne ulaže i pridaje važnosti, nadamo se da će se vratiti ona stara dobra vremena sa kvalitetnijim obrazovnim programom i sadržajem za djecu nalik onome na kome je naša generacija odrastala.
Kad možemo da očekujemo nove epizode crtaća?
– Naš tim scenarista, animatora i glumaca svakodnevno radi, a materijal i inspiraciju za nove epizode svakodnevno dobijamo od naše djece. Želimo da sve epizode budu maštovite i poučne. U ovoj godini nas očekuje mnogo avantura Lole i Mile, gdje će djeca upoznati mnoge zanimljive likove poput Nikole Tesle, generala Visokotravca u borbi za očuvanje životne sredine, zmaja Petka operskog pjevača i mnoge druge.
Stalno potencirate na porodičnim vrijednostima, na zajedništvu, iskrenosti, čistim emocijama, pažnji… Čini li Vam se da u današnje vrijeme toga manjka, da su ljudi više okrenuti materijalnim stvarima, a manje brigom jedni za druge?
– Vremena koja dolaze i brzina života nam svakodnevno nameću neke nove teme i sistem vrijednosti koji je skroz poremećen. Zaboravili smo ono što je najbitnije: voditi računa o sebi, svojim najmilijima, čuvati i njegovati porodicu koja je po meni osnov svega. Moramo se baviti svojom djecom i ne dozvoliti da vrijeme koje bi trebalo da provodimo sa njima bude uzaludno potrošeno na gluposti i besmislice.
Kako ćete proslaviti božićne praznike? Da li čuvate tradiciju i učite Vašu djecu pravoslavnim običajima? I da li se više radujete Božiću ili Novoj godini?
– Doček Nove godine i novogodišnja euforija uvijek probude neka davna osjećanja i vrate u dane djetinjstva. O, to su bili dani, bez briga i bez laži… Ipak, uvijek se više radujem najradosnijem hrišćanskom prazniku. Božić je praznik života, jedinstva i porodice. Obožavam ručak sa svojim najmilijima i trenutak kada se lomi pogača i traži novčić. Želim da naša djeca osjete tu radost i toplinu porodičnog doma u nadi da će sve ono što odnesu od kuće graditi i nastaviti da grade sa svojim porodicama.
Izgleda da ste talični kada radite songove za filmove i serije od našeg „Pogleda sa Ajfelovog tornja” do „Istina i laži”, najgledanije serije u protekloj godini. Da li je teško pisati pjesme po narudžbini?
– Meni je svakako bio izazov raditi muziku za seriju koja je već treću sezonu jedna od najgledanijih, a pjesma „Istine i laži” veliki hit u regionu. Nadam se da će i ova godina biti puna poslovnih izazova, a ja ću se potruditi da budem na visini zadatka.
Dokle ste stigli sa novim pjesmama i kad možemo da očekujemo novi album? Hoće li biti nekih muzičkih iznenađenja u smislu promjene muzičkog pravca ili tekstova kakvi se od Vas ne očekuju?
– Pošto ću uskoro proslaviti 20 godina karijere, želio bih da svojoj publici poklonim mnogo toga u ovoj godini. Pripremam nekoliko dueta, singlova i lijepih saradnji sa svojim kolegama iz regiona. I dalje ću ostati svoj na svom putu, uvijek spreman da pokažem svoju muzičku zrelost kroz nove pjesme i što bolju produkciju.
Snežana Moldovan

Božićna čestitka
– Svim čitaocima „Dana” želim dobro zdravlje, puno sreće, uspjeha, blagostanja, napretka i mira. Mir Božiji, Hristos se rodi!

 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.