Категорије
Друштво

Lalošević: Da se nikad ne ponovi Maljevik

ODBORNICI BARSKOG PARLAMENTA DONIJELI ODLUKU O IZMJENAMA I DOPUNAMA PUP-A SUTOMORE – CENTAR

BAR – Na desetoj sjednici lokalnog parlamenta u Baru, sazvanoj po hitnom postupku, odbornici su usvojili izmjene i dopune prostorno-urbanističkog plana Sutomore – centar. Time je stvoren planski osnov za gradnju i korišćenje potencijala, održivi razvoj, očuvanje, zaštitu i unapređivanje ovog veoma značajnog turističkog područja opštine Bar. Zaštita interesa građana, lokalne ekonomije i životne sredine, ali i uvažavanje evropske prakse u oblasti održivog razvoja i prostornog planiranja, dalo je stabilnu osnovu da odbornici Skupštine opštine Bar donesu odluku.
Inače, za ovaj planski dokument postajalo je veliko interesovanje na javnoj raspravi. Nadležnom opštinskom sekretarijatu dostavljen je određen broj primjedbi čak i nakon završene javne rasprave. Sve primjedbe su upućene obrađivaču, i po većini je i postupljeno, tvrde iz sekretarijata.
Ovim planskim rješenjem predviđa se da će Sutomore u planskom periodu biti izgrađeno kao sekundarni turistički centar opštine Bar, kojem će gravitirati niz naselja u zaleđu. Jedan od najznačajnijih projekata je plan izgradnje nove autobuske stanice, sportsko-rekreativnog centra, na dvije urbanističke parcele.
Osvrćući se na ovaj plan, odbornik SNP-a Vasilije Lalošević kazao je da više nikada ne bi smio da se ponovi Maljevik, niti ijedna sporna lokacija koja bi bila kamen oko vrata bilo kome.
– Znam da nas u najskorije vrijeme čeka jedan veliki projekat u tom dijelu opštine, ili blizu, i znam da ćemo tu biti mudriji nego što smo bili kada je u pitanju Maljevik. Kada dođe na red taj projekat, a riječ je o Dubovici ili Kraljičinoj plaži, apelujem da budemo mudri, da budemo patriote, moramo biti svjesni da ta naša odluka može da utiče na potpuno dubinski presjek stanja i gazdovanja teritorijom opštine Bar – kazao je Lalošević.

Izvor: Dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.