Категорије
Друштво

Miodrag Bulatović, potpredsjednik Asocijacije mladih SNP CG: SNIJEG IZNENADIO CRNOGORSKE AERODROME

Dugo najavljivane sniježne padavine ipak su iznenadile Aerodrome Crne Gore.
Svega par centimetara snijega totalno je paralisalo aerodrom u našem glavnom gradu, tako da od trenutka kada su prve pahulje pale na pistu aerodroma u Golubovcima, onemogućeno je slijetanje i uzlijetanje aviona.
Ta vijest nije bila idilična, poput prvog snijega u Podgorici, za one koje su devetog januara planirali da putuju sa našeg glavnog aerodroma.
Sada se pitamo kako funkcionišu aerodromi širom Evrope, koji se svakodnevno bore sa sniježnim padavinama, pa čak i do dvadeset puta većim nego što je jutros iznosila visina sniježnog pokrivača u Podgorici.
Da li je bilo potrebnije da se raspiše tender za kupovinu luksuznog vozila od 49.000€ za potrebe čelnika Aerodroma Crne Gore, ili da se isti novac uloži u mehanizaciju za održavanje piste, koja je očigledno zakazala?
Svakodnevno slušamo da su Aerodromi Crne Gore najuspješnija crnogorska kompanija, ali najuspješnija nije isto što i najpouzdanija.
Izgleda da ponovo nedovoljno kvalifikovana kadrovska rješenja minornog SD-a, čije je glavno uhljebljenje ova kompanija, nisu dorasla zadatku. Upravo zato što im je to partijsko uhljebljenje, a ne struka na prvom mjestu, kao u dobrom dijelu državnih institucija, teško će se doći do poboljšanja u javnom sektoru u skorije vrijeme.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.