Категорије
Актуелно

Građanima dosta reformi, žele da im bude bolje


Evropska komisija (EK) je krajem prošle godine objavila istraživanje Eurobarometra, koje pokazuje da Vladi Crne Gore vjeruje 24 odsto građana, što je za 14 odsto niže u odnosu na ono koje je ljetos radila ova agencija. Povjerenje u Skupštinu ima 31 odsto ispitanika, a istraživanje je pokazalo da građani Crne Gore nikad manje nisu vjerovali političkim partijama – samo 15 odsto ispitanika.

“Oscilacije u podršci institucijama zavise od niza faktora, uključujući zadovoljstvo ili nezadovoljstvo pojedinim odlukama, dinamikom reformi, kvalitetom života i prirodno je da je taj procenat različit tokom godine”, ocijenila je direktorka Politikon mreže Jovana Marović za “Vijesti”.

Jovana Marović navodi da je očigledno da građani imaju sve manje strpljenja i razumijevanja za stalno odlaganje zahtjevnih reformi, skretanje pažnje sa gorućih problema, retoričku posvećenost integraciji a odsustvo rezultata. “Međutim, ovo nezadovoljstvo dolazi u trenutku kada izbori nisu na vidiku, dok je i u samoj EU zatišje u okviru politike proširenja, pa otuda vlast ovu (i sljedeću) godinu doživljava kao mogućnost za kontroverzne odluke i apatiju na svim nivoima bez bilo kakve kazne”, zaključuje Marović.

Javnost sve vidi, ovoliki pad je nepovratan i nezaustavljiv

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.