Категорије
Друштво

PRIMORJE DVA DANA BEZ STRUJE A ONI KAŽU DA JE MREŽA REMONTOVANA? O ČEMU SE TU RADI,GOSPODO?


Gotovo dva dana bez struje u primorskim gradovima Baru, Sutomoru i Ulcinju, podrazumijevaju nelagodu, smrzavanje, zatvorene prodavnice i pekare. Izdrzaće se, kazali bi stariji i mudriji ljudi. Ali apel konzumentima, kako ih zovu oni iz Elektroprenosa Crne Gore, da imaju strpljenja je nešto što je u modernim, razvijenim društvima, prije svega, nezamislivo.
Zašto se gospoda iz Elektroprivrede ne strpe kada treba, na primjer, isključiti sa mreže nekoga ko nije izmirio dug? Da li se onda pozivaju na razum i strpljenje i da li se zapitaju je li riječ o otpuštenim radnicima, nezaposlenim licima, socijalnim slučajevima? Ne, tada treba ubirati profit, dijeliti velike plate činovnicima, bez ulaganja u infrastrukturu iako bi dio sredstava iz plaćenih računa gradjana trebao ići u obnovu elektro-mreže.
Danas čujemo da je uradjen kompletan remont cijele mreže. Dežurni cinici bi rekli, u stilu one čuvene filmske replike „alaj ste ga popravili, svaka vam čast“.
Ali zato, svaka čast električarima i tehničarima koji po ovom kijametu rade da otklone kvar, njima veliki plus. Njihovom menadžmentu – veliki minus.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.