Категорије
Спорт

Krstajić predsjednik UO KSCG, Joković na čelu Skupštine

Izvršni direktor kompanije Soho grup, Ivan Krstajić, novi je predsjednik Upravnog odbora Karate saveza Crne Gore (KSCG), odlučeno je danas na Skupštini te asocijacije u Podgorici.

On je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je jednoglasnu podršku delegata.

Prije izjašnjavanja predstavnik Budućnosti, Rajko Vujošević zatražio je da njegov glas bude izuzet iz glasanja.

Krstajić je posljednjih osam godina bio član UO, a funkciju predsjednika obavljaće do 13. maja 2021. godine.

Krstajić se, u prvom obraćanju delegatima, zahvalio na podršci, posebno ističući jedinstvo koje su pokazali delegati tokom rada Skupštine.

„Raduje me jedinstvo klubova i Skupštine. Izuzeće iz glasanja ne podrazumijeva izuzeće iz Karate saveza. Podrazumijeva kritičku svijest koja je dobro došla. Svi će mi biti podjednako važni u stvaranju novog Saveza, prije svega zbog novog Zakona i uredbi. Kao član tima zahvalio bih se Jokoviću i ostalim članovima UO jer smo kroz tešku situaciju i finansijske probleme uspjeli da napravimo određene rezultate“, rekao je Krstajić.

On je na toj funkciji naslijedio Vladimira Jokovića koji je, zbog angažmana u političkoj partiji, prema odredbama Zakona o sportu morao da podnese ostavku.

Joković je jednoglasno izabran, a njegov mandat biće do 13. maja 2021. godine.

„Hvala delegatima na podršci. Usvajanje Zakona o sportu dovelo me je u konflikt interesa i morao sam da se povučem sa čela UO. Prihvatio sam predlog da budem kandidat za predsjednika Skupštine, jer želim da pomognem. Karate je meni pomogao da budem ono što jesam, želim da to sada vratim. Imenovanje za predsjednika Skupstine me to sada i obavezuje“, kazao je Joković.

Uoči početka sjednice uručena su pritnanja najboljim u 2018. godini.

Za najboljeg karatistu proglašen je član podgoričkog Omladinca, Nenad Dulović, dok su priznanje za najbolju karatistkinju podijelile Marina Raković iz Omladinca i Biserka Radulović iz Budućnosti.

Najbolji mladi karatisti su Bojan Bošković i Milena Jovanović iz Omladinca, dok je Žarko Raković iz tog kluba najbolji trener.

Omladinac je ujedno proglašen i za najbolji klub u 2018. godini.

Izvor: fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.