Категорије
Актуелно

POŠTENO BI BILO PREMA CRNOJ GORI DA ODGOVORNI PODNESU OSTAVKE


Video zapis na kojem se jasno vidi da bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović uzima novac u iznosu od 97.500 eura od vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića i neoglašavanje državnih organa tim povodom, jasno ukazuje da specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, odnosno Vrhovno državno tužilaštvo ne rade svoj posao ili ga rade selektivno.
S obzirom da je riječ o nezakonitoj aktovnosti, gdje jedan od učesnika ove afere i ne krije da je među vodećim donatorima DPS, potpuno je jasno da se Katnić i njegovo tužilaštvo priklanjaju partijskim, u ovom slučaju DPS interesima.
O ulozi Agencije za sprečavanje korupcije izlišno je govoriti. Ona se odavno stavila u funkciju zaštite režimskih interesa i ne radi svoj posao koji joj zakon nalaže.
Ćutanje DPS, ali i ASK, SDT i VDT pred ovakvim činjenicama, govori o zarobljenosti institucija, a sve u funkciji zaštite vrha režima.
Na ovaj način se potvrđuju tvrdnje opozicionara, da se svi izbori u Crnoj Gori obavljaju pod strahovitim pritiskom, uz crne fondove i nedemokratske metode aktuelne vlasti.
Ovo je ujedno i jasan signal međunarodnoj zajednici da je „nešto trulo u državi“, te da se na nezakonit način ubrizgavaju sumnjive pare i koriste za izbornu kampanju, a da se iste ne notiraju kod ASK koja, uzgred budi rečeno, „snom mrtvijem spava“.
U međuvremenu, pošto su, nažalost, rasparčali i preoteli društvenu imovinu, dojučerašnji poslovni saradnici i prijatelji se međusobno optužuju za pokušaj otimanja imovine jednih od drugih. No, to u ovom trenutku i nije toliko bitno.
Međutim, nas zanima i mnogo je bitno istaći, zašto ćute nadležni državni organi, iskazujući nemoć i strah od partijskih šefova.
Poštenije je prema Crnoj Gori, da takvi podnesu ostavke i prepuste mjesto onima hrabrijima i čestitijima.
U protivnom EU biće daleko, jer sa zarobljenim institucijama niti možemo kao društvo ići naprijed ,niti će nas Evropa, ovakve , primiti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.