Категорије
Друштво

Vasilije Lalošević, odbornik SNP-a u Skupštini opštine Bar

LOŠI ĐACI BARSKE GIMANAZIJE UNIŠTILI ONO ŠTO SU STVARALI NAJBOLJI

Bunt građana Bara protiv sječe borova i uništavanja gimnazijskih amfiteatara, tzv.krugova, bila je jedinstvena inicijativa pokreta „Građanska akcija“ koja je bez ikakve političke konotacije osvježila Bar i dala nadu da u ovom gradu postoji hrabrost, mladalački bunt i vizija grada punog solidarnosti, ekonomskog blagostanja i prosperiteta.

Nažalost, ta iluzija o postojanju respekta prema svojim građanima i njihovom demokratskom nastojanju da kroz dijalog iskažu svoje ideje, jutros se raspršila uz zvuke motornih testera.

U potaji prohladnog barskog jutra, rukovodstvo opštine Bar i investitor Ministarstvo obrazovanja, pokazali su koliko im je stalo do građanskih inicijativa. O brojnom prisustvu pripadnika policije izlišno je govoriti, pa se valja zapitati jesu li ovako angažovani u borbi protiv brojnih pošasti društva.

Ova građanska inicijativa je u suštinskom smislu bila vrijednija nego brojne odluke koje je barski parlament donosio u minulom periodu ili će ih donositi. Nije vrijedjelo upozorenje vlastima da zastanu malo i saslušaju glas naroda.

Kulturne manifestacije, umjetnički performansi koje su ovi mladi ljudi osmislili, davali su jedan plemeniti i avangardni ton čitavoj tzv.'“čempres revoluciji“.

Svi smo bili za izgradnju vrtića, ali ne na ovoj lokaciji s obzirom da se uništava višedecenijski simbol mladosti Bara, kultno mjesto dvorišta gimnazije, na kojem su generacije odrastale. Pogotovo zato što u Baru postoji mnogo drugih, povoljnijih lokacija. Tako se obistinila naša slutnja da će neki loši đaci barske gimnazije uništiti ono što su stvarali oni najbolji.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.