Категорије
Култура

U GIMNAZIJI „MILOJE DOBRAŠINOVIĆ” OTVORENA GALERIJA

Izloženi radovi učenika

Gimnazija „Miloje Dobrašinović” jedna je od najugledijih prosvetno-obrazovnih ustanova ne samo u Crnoj Gori već i šire. Gimnazija ove godine slavi 93 godine postojanja i rada. Direktor Milko Kovačević sa ponosom ističe da se sve radi da se tradicija uspješnosti nastavi a gimnazija i dalje da bude luča prosvetiteljstva na ovim prostorima. Nedavno su zaposleni u bjelopoljskoj gimnaziji uredili jedan dio i pretvorili ga u Galeriju u kojoj su izloženi radovi učenika.
– U Galeriji smo izložili prije svega učeničke radove, a planiramo u narednom periodu da radi kao prava Galerija, i da dovodimo renomirane slikare, koji će izlagati svoja djela. Prva velika izložba i zvanično otvaranje naše Galerije biće izložba bjelopoljskih stvaralaca. Jer je poznato da naš grad, koji smatraju gradom kulture, iznjedrio je i veliki broj likovnih stvaralaca, i puno mladih među njima-istakao je Kovačević.
Sada su na potezu bjelopoljski slikari, da odaberu svoje najbolje radove i izlože ih u Galeriji Gimnazije „Miloje Dobrašinović”.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.