Категорије
Друштво

SNP TRAŽI HITNU SJEDNICU BARSKOG PARLAMENTA


Opštinski odbor SNP Bar traži od skupštinskog rukovodstva da se po hitnom postupku sazove sjednica opštinskog parlamenta u Baru, jer su događaji oko izgradnje vrtića u potpunosti izmakli kontroli.

Neprimjerena bahatost od strane lokalne vlasti, i prije svega, nepoštovanje svojih sugrađana izašli su na vidjelo ovih dana prilikom sječe čempresa i rušenja gimnazijskog amfiteatra.

„Nepodnošljiva lakoća“ ignorisanja razumnih predloga članova Građanske inicijative i velikog dijela javnosti da se prestane sa radovima i dozvoli nadležnim sudskim organima da postupaju po žalbi građana i da se potraži alternativna lokacija za vrtić, nije urodila plodom.

Kao da je nekom bilo stalo da demonstrirajući silu pokaže gdje je stvarna moć, a da stav građana po ovom pitanju nije nimalo bitan. Ali, grdno su pogriješili barski glavari. Mladalačka, pozitivna i prkosna energija barske omladine, počela je da se širi. Nažalost, ružne scene iz našeg grada, sječa, rušenje, pritisci policije, otišle su u javnost, a šteta pričinjena ovom
prilikom je već nenadoknadiva.

Osim čempresa, krugova, stradali su I dijalog, tolerancija i uzajamno poštovanje. Slike, kao iz apokalipse, nisu za ponos nikome, posebno ne ministru obrazovanja Šehoviću i barskim čelnicima Raičeviću i Orlandiću.

Stoga je potrebno za početak sjesti, zaustaviti radove i u parlamentu otvoriti raspravu o novim momentima, tzv. investicionim planovima na ovom lokalitetu, koji dosada nisu pominjani i pritom pozvati na sjednicu i predstavnike Gradjanske inicijative.

Sve drugo vodi u nove podjele, nove tenzije, a čini nam se, svi smo siti podjela u Crnoj Gori, minulih 20 godina.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.